Rețetă de filet de pui cu sos cremă de usturoi și parmezan. Ce să gătești delicios pentru prânzul cu familia
Publicat pe 08.02.2025 la 18:22 Actualizat pe 08.02.2025 la 18:22
Dacă ești în căutarea unui prânz sănătos, pe care să îl gătești repede și cu puține ingrediente, rețeta de filet de pui cu sos cremă de usturoi și parmezan este perfectă pentru o după amiază alături de familie. Iată cum gătești acest preparat!
- Cum gătești cel mai buin filet de pui
- Poate fi servit cu sos cremă de usturoi
Pieptul de pui este perfect pentru o masă alături de familie pentru că se gătește repede și este delicios. Alături de ingredientele potrivite devine cremos și se transformă într-un adevărat deliciu.
Rețetă de filet de pui cu sos cremă de usturoi
După cum știe toată lumea deja, pieptul de pui poate fi gătit în multe feluri, în funcție de dorințele fiecăruia. Dacă te-ai plictisit de rețetele gătite de toată lumea, iată un preparat care cu siguranță va fi pe placul tău. Este cremos, fraged și aromat! Pentru iubitorii de usturoi este un deliciu!
Ingrediente
- 500 de grame de filet de pui
- 100 de grame de parmezan ras
- 2 linguri de ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- 500 de grame de cartofi prăjițoi
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute
- sare, piper
- 200 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare
Se pregătește o tigaie mare, în care se pune uleiul de măsline și se încălzește. Se condimentează puiul cu sare și piper pe ambele părți și se prăjește uniform, timp de aproximativ 7 minute. Se lasă la scurs câteva minute.
Se pune în același ulei usturoiul tocat bine și se prăjește puțin, iar mai apoi se adaugă smântâna pentru gătit și se amestecă bine. În sos se rade parmezanul, apoi se adaugă fulgii de ardei iute. Continui să amesteci până când sosul devine cremos. Se adaugă din nou filet de pui până când se amestecă cu sosul și se mai lasă câteva minute la foc mic.
Cum poți să mai folosești parmezanul
Filetul de pui cu sos cremă de usturoi se mănâncă cu cartofi prăjiți. Dacă vrei să te bucuri de cei mai buni cartofi, este recomandat să razi puțin parmezan peste ei cât încă sunt calzi. De asemenea, poți să adaugi și puțin pătrunjel tocat mărunt.