Rețetă de gogoșele cu mere, gata în doar 3 minute. Sunt mult mai sănătoase decât cele obișnuite
Sunt unul dintre cele mai dorite preparate, iar cei mici le adoră. Există multe rețete care își arată exact cum se prepară gogoșile, însă cu siguranță aceasta este una dintre cele mai delicioase. Iată cum să prepari gogoșele cu mere, gata în doar 3 minute. Acest desert este mai sănătos decât cele cu care s-a obișnuit deja toată lumea.
- Cum să gătești unul dintre cele mai sănătoase deserturi
- Ai nevoie de 3 ingrediente și sunt gata în 3 minute
Cu toții știm cât de delicioase sunt gogoșile, mai ales cele făcute de bunicile noastre. Însă, pe cât sunt de gustoase, pe atât de nocive sunt pentru sănătate. Rețeta clasică presupune mult ulei, iar acest lucru nu aduce foarte multe beneficii pentru organism.
Ce nu știe multă lume este faptul că poți să te bucuri de acest desert și în varianta sănătoasă și la fel de delicioasă. Ai nevoie de puține ingrediente și câteva minute la dispoziție pentru a-l găti.
Rețetă de gogoșele cu mere gata în 3 minute
Gogoșelele cu mere sunt o adevărată delicatesă, mai ales în zilele în care vrei să îți surprinzi familia cu un desert rapid și delicios. Ai nevoie de doar trei ingrediente, iar rezultatul de ta surprinde. Deși nu mulți ar fi crezut că gogoșile pot fi sănătoase, această rețetă este dovada clară. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce trebuie să faci, pas cu pas.
Ingrediente
- piure de mere
- praf de copt
- făină integrală de grâu
Mod de preparare
Pentru început, va trebui să amesteci făina cu praful de copt, iar mai apoi să adaugi și piureul de mere. Toate acestea se amestecă până de formează o compoziție omogenă. Vei întinde aluatul și îl vei rupe în biluțe mici, în funcție de cât de mari vrei să fie gogoșelele. Având în vedere compoziția, acestea ar trebui să fie mai mici decât cele din rețeta clasică.
În cele din urmă, le vei prăji, iar după ce s-au rumenit bine, poți să le scoți și să le lași la scurs. Înainte să le servești poți să adaugi zahăr pudră sau scorțișoară. De asemenea, poți să le servești și cu diferite toppinguri, în funcție de preferințele tale.
Cât timp trebuie să lași aluatul la crescut
Dacă preferi rețeta clasică de gogoși, va trebui să lași aluatul la crescut. Timpul în care va sta în bol depinde de cât de pufoase vor fi. Așadar, este important de știut că dacă îți dorești gogoși pufoase, aluatul trebuie să stea la crescut între 20 și 30 de minute. După 30 de minute, acesta poate fi împărțit în bucăți și apoi prăjit.