Rețetă de Marshmallow. Cum să faci acasă la tine cele mai delicioase și pufoase bomboane americane
Egiptenii antici au fost primii care s-au bucurat acest desert. Astăzi, marshmallow este la îndemâna oricui și poate fi pregătit chiar în bucătăria ta. Este considerat un desert tradițional american, însă se mănâncă peste tot în lume. Este adorat de cei mici, în general, pentru că este foarte dulce.
- Rețetă simplă și delicioasă
- Cel mai gustos desert
- Cum să îl prepari acasă
Astăzi, producția de bezele este destul de diferită. Acestea se găsesc și în supermarketuri, însă cele făcute în casă sunt mult mai delicioase. Sunt extrem de pufoase și se topesc în gură. Cu siguranță îți vei impresiona toți membrii familiei!
Rețetă de Marshmallow
Toate ingredientele contribuie la textura și aroma încântătoare ale acestui desert. Gelatina este, probabil, cea mai importantă parte a unui marshmallow
Ingrediente:
- 40 g zahăr pudră
- 40 g făină de porumb
- ulei vegetal
- 21 g gelatină fără aromă
- 240 ml apă rece
- 340 g zahăr granulat
- 240 ml sirop
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Amestecați zahărul pudră și făina de porumb într-un castron mic. Ungeți o tavă metalică cu ulei vegetal. Adăugați amestecul de zahăr și făină de porumb. Acoperiți complet fundul și părțile laterale ale tigăii.
Pune gelatina într-un castron mediu cu 120 ml de apă. Într-o cratiță mică, combinați restul de 120 ml apă, zahăr granulat, siropul și sarea. Se pune la foc mediu, se acoperă și se lasă la fiert timp de 3 până la 4 minute.
Ulterior, descoperiți și continuați să gătiți până când amestecul ajunge la 115 grade C, aproximativ 7 până la 8 minute. Odată ce amestecul ajunge la această temperatură, se ia imediat de pe foc.
Turnați încet siropul de zahăr pe marginea vasului în amestecul de gelatină. După ce ați adăugat tot siropul, creșteți viteza la mare. Continuați să bateți până când amestecul devine foarte gros și călduț, aproximativ 12 până la 15 minute.
În final, adăugați vanilia. Când este gata, turnați amestecul în tigaia pregătită, folosind o spatulă ușor unsă cu ulei. Preparatul poate fi păstrat într-un recipient etanș până la 3 săptămâni.