Rețetă de prăjitură cu afine și brânză dulce. Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a obține un blat pufos
Prăjiturile cu fructe și brânză dulce sunt ușor de pregătit și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a obține un desert cu care să îi surprinzi pe cei dragi. Așa obții un blat pufos, cu un minim de efort.
- Rețetă de prăjitură cu afine și brânză dulce
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a obține un blat pufos
În general, atunci când vine vorba de prăjitură, partea care pare cea mai dificilă este cea în care se face blatul, dar pentru această rețetă presupune obținerea aluatului din câteva ingrediente și este ușor de făcut.
Rețetă de prăjitură cu afine și brânză dulce
Ingrediente:
- 10 ouă
- 300 g iaurt grecesc
- 200 ml ulei
- 400 g zahăr
- 440 g făină
- două plicuri zahăr vanilat
- 2 plicuri de praf de copt
- zeama de la o lămâie
- sare
- brânză dulce
- afine
- 6 ouă
- cremă de brânză
- 200 g zahăr
- 100 g griș
- zahăr vanilat
- 80 g smântână fermentată
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă brânza dulce, ouăle, zahărul, grișul, smântâna și zahărul vanilat. După ce totul s-a omogenizat, poate fi preparat blatul. Primul pas în acest sens este de a bate albușurile până devin spumă, iar mai apoi se adaugă și zahărul. Într-un alt vas se amestecă uleiul, gălbenușurile, praful de copt, iaurtul și vanilia.
Se amestecă în continuare și ulterior se toarnă spuma obținută din albuș cu zahăr peste amestecul dintre iaurt și gălbenușuri. Treptat, se adaugă și făina, iar mai apoi se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se lasă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade. După ce s-a copt, se adaugă crema de brânză, iar mai apoi se pun și afinele. Se mai lasă prăjitura la cuptor pentru 25 de minute. Se taie cuburi după ce s-a răcit și se poate decora cu zahăr pudră ori cu afine, ciocolată neagră rară sau puțină coajă de lămâie.
Afinele mai pot fi folosite la deserturi și pentru a obține jeleul, care se potrivește de minuni în astfel de prăjituri. Pentru obținerea jeleului se pun într-un vas afinele cu zahărul, iar mai apoi se adaugă și gelatina care trebuie dizolvată în apă rece. Gelatina se adaugă abia după ce zahărul s-a topit complet, iar mai apoi trebuie lăsat la răcit, ca mai apoi să fie întins peste blat.