Rețetă de prăjitură cu mure, frișcă și mascarpone. Un desert ușor de preparat și delicios
Dacă nu știi cu ce desert să îi mai surprinzi pe cei dragi, rețeta pe care o propunem astăzi poate fi alegerea ideală pentru momentele în care nu ai prea mult timp în bucătărie, dar vrei totuși să pregătești ceva delicios, într-un timp record.
- Rețetă de prăjitură cu mure, frișcă și mascarpone
- Un desert ușor de preparat și delicios
Prăjitura cu mure, frișcă și mascarpone este un desert pe care îl poți pregăti rapid și cu care îi vei surprinde pe cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare.
Rețetă de prăjitură cu mure, frișcă și mascarpone
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
3 linguri apă rece
3 linguri ulei
1 zahăr vanilat
1 praf de copt
Pentru cremă:
500 gr mure
200 gr smântână pentru frișcă
200 gr mascarpone
100 ml lapte condensat
2 albușuri
200 gr zahăr
1 plic gelatină
Pentru sirop:
3-4 linguri apă
2 linguri sirop de afine
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă ingrediente pentru blat, și anume se separă albușurile și gălbenușurile. Se bat spumă albușurile cu sare, iar mai apoi se adaugă zahăru până când se obține o bezea.
Mai apoi, se pune treptat și restul ingredientelor, și anume, apa, uleiul și gălbenușurile. După ce compoziția este amestecată bine, se pune făina, împreună cu praful de copt, iar mai apoi se lasă blatul la cuptor pentru 25 de minute, la 170 de grade.
Cât timp blatul se coace, poate fi pregătită crema. Se pune deoparte o parte din mure, iar restul se pun într-un vas care trebuie lăsat pe foc, împreună cu apă. Se lasă la fiert pentru cel mult 10 minute, iar mai apoi se pasează bine.
Următorul pas este de a strecura amestecul, ca mai apoi, să se pună din nou pe foc, împreună cu puțin zahăr. Se dizolvă și gelatina în apă și se adaugă, iar mai apoi se bate frișca, urmând ca mai apoi să fie adaugată și crema de mascarpone și laptele condensat. Se bat și albușurile cu sare, iar mai apoi se pune piureul de mure, împreună cu frișca.
După ce blatul s-a răcit complet, se poate însiropa, iar mai apoi se montează prăjitura. Primul strat este format din murele lăsate deoparte, iar mai apoi se adaugă amestecul dintre frișcă și mascarpone, iar la final se pune și piureul, urmând ca desertul să fie lăsat la rece pentru cel puțin 3 ore.