Rețetă de prăjitură cu prune și nucă. Desert rapid pentru Paște
Prăjitură cu prune și nucă e o prăjitură simplă și ușoară de făcut, iar pentru ea vei avea nevoie de doar câteva ingrediente. Dacă nu ai prune, poți să folosești și alte fruncte, însă astăzi vă prezentăm această variantă.
- Rețetă simplă de prăjitură cu nucă și prune
- Desert rapid pentru Paște
Vă recomandăm pentru astăzi prăjitura cu prune și nucă, o rețetă simplă și foarte delicioasă pentru masa de Paște. Ai nevoie de puține ingrediente pe care le găsești în casă, iar rezultatul va fi cel la care te aștepți.
Ingrediente
- 5 ouă
- 350 de grame de făinp
- 8 prune
- 280 de grame de zahăr
- 200 de grame de nucă
- 200 de grame de iaurt
- 120 de grame de unt topit
- o linguriță praf de copt
- coajă rasă de lămâie
- o linguriță pastă de vanilie
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- sare
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu prune și nucă
Vom pune iaurtul într-un bol încăpător împreună cu praful de copt, dar și cu bicarbonatul de sodiu. Vom amesteca până când se vor incorpora, iar ulterior adăugăm ouăle, untul topit, zahărul, sare și coaja rasă de lămâie, dar și pasta de vanilie.
Amestecăm toate ingredientele și ulterior adăugăm făina treptat, iar cu ajutorul unui tel ne vom asigura că nu se vor face cocoloașe. Se adaugă la final nuca, jumătate din cantitate.
Acum vom turna toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârie, iar după ce nivelăm vom pune jumătăți de prune și nuca rămasă din cantitatea totală.
Se bagă prăjitura la cuptorul preîncins la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute, după care se scoate și se lasă la răcit înainte de a fi servită.
Dacă doriți, în locul prunelor puteți să adaugați și alte fructe, caise, cireșe, în funcție de preferințe. Prăjitura va fi la final foarte delicioasă, mai ales că frunctele se vor incorpora și în blat. Pe deasupra, puteți orna cu frișcă sau cu ciocolată.