Rețetă de rulouri cu scorțișoară și glazură. Cum se prepară cel mai delicios desert de toamnă de pe TikTok
Cu toții am auzit cel puțin o dată în ultima perioadă de celebrele ”cinnamon rolls”, iar imaginile de pe Internet sunt de-a dreptul savuroase. Pe cât de delicioase par, pe atât de ușor sunt de gătit. Noi îți prezentăm o rețetă simplă de rulouri cu scorțișoară și glazură, un desert de toamnă care a devenit cunoscut pe TikTok.
- Cum se prepară celebrele ”cinnamon rolls”
- Cel mai căutat desert din perioada toamnei
Deserturile de toamnă aduc un plus de fericire în viața oamenilor, iar perioada acestui anotimp vine cu idei noi din acest punct de vedere. Un preparat de care a auzit toată lumea sunt rulourile cu scorțișoară și glazură, potrivit pentru aceasta perioadă a anului. Cinnamon Rolls fac furori de mult timp pe TikTok și pot fi preparate într-o mulțime de combinații.
Rețetă de rulouri cu scorțișoară și glazură
Așadar, nu trebuie să treacă toamna fără să le prepari. Se gătesc ușor și repede, fără ingrediente costisitoare. Mai mult, se pot servi individual, sau în momentul în care servești o cafea sau o ciocolată caldă. Aromele desertului se vor combina perfect cu aceste băuturi, iar gustul te va cuceri încă de la primul rulou.
Ca să gătești acest preparat ai nevoie de un cuptor și o tavă cu pereții ridicați. Pe lângă acestea, trebuie să ai puțină îndemânare și pasiune, astfel încât să iasă un desert cu care îți vei cuceri familia și persoana iubită.
Ingrediente
- 550 grame de făină de grâu
- 2 ouă
- 200 ml lapte cu 3.5% grăsime
- 1 plic de drojdie
- 180 grame unt
- 180 grame zahăr brun
- 200 grame zahăr pudră
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 50 grame zahăr
- 1 vârf de sare
Cum se prepară rulourile
Modul de preparare al acestei rețete este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să cerni făina, iar mai apoi vei adăuga zahăul alb, drojdia, sarea și zahărul vanilat. Vei amesteca aceste ingrediente, iar mai apoi vei adăuga cele două ouă și untul topit și răcit, iar mai apoi le vei amesteca împreună, până când se formează un amestec omogen și elastic.
Apoi vei adăuga laptele, iar mai apoi vei frământa aluatul cu făină, până când se va incorpora. Aluatul va rămâne la crescut, după ce l-ai pus într-un bol acoperit cu folie alimentară.
Până crește aluatul, vei adăuga untul, scorțișoara și zahărul brun într-un bol, până când se formează un amestec omogen. Acest amestec este umplutura rulourilor, pe care îl vei întinde pe aluat, după ce acesta va crește.
După ce l-ai intins cu o spatulă, vei rula tot aluatul, iar mai apoi îl vei porționa în mărimi egale. Bucățile de rulouri vor fi puse într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar mai apoi le vei băga la cuptor, la 180 de grade, timp de 35 de minute.
Până când acestea vor sta în cuptor, va trebui să prepari glazura. Pentru acest lucru vei adăuga laptele și zahărul pudră în cantități astfel încât să se formeze o textură cremoasă, dar nu foarte densă. Pr aceasta o vei pune peste rulouri, după ce se vor coace.