Rețetă de tocană de ardei tradițională ungurească. Un preparat perfect pentru perioada postului
Este perioada postului, așa că îți venim în ajutor cu o rețetă extrem de rapidă. Nu trebuie să petreci în bucătărie decât aproximativ 30 de minute pentru a-ți surprinde familia cu o tocană de ardei tradițională ungurească. Iată cum sună rețeta de la bunica!
- Rețetă de tocană de ardei
- Preparat tradițional unguresc
- Rețetă simplă și eficientă
Este o rețetă simplă, foarte ușor de făcut, pe placul tuturor.
Rețetă de tocană de ardei tradițională ungurească
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a găti cea mai delicioasă tocană de ardei tradițională ungurească!
Ingrediente:
- 1 kg de ardei
- 500 g ceapă
- 4 căței de usturoi
- 500g roșii proaspete
- 1 linguriță de sare
- ½ linguriță de piper negru măcinat
- 2 lingurițe cu vârf de boia
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se taie ceapa și se pune într-o tigaie mai adâncă, cu patru linguri de ulei, sare și piper după gust. Până se călește ceapa, se curăță ardeii și apoi se taie în felii groase de un centimetru. Peste ceapa călită se adaugă ardeii.
Se amestecă bine și se lasă tigaia pe foc timp de aproximativ 15 minute. În acest timp, se pune o oală mică cu apă la fiert. Se opăresc roșiile, pentru decojire, apoi se taie în cubulețe. Și cățeii de usturoi se taie în felii subțiri.
Ulterior, se adaugă în tigaie și feliile de ardei alb împreuna cu usturoiul și cele 2 lingurițe cu vârf de paprika. După 10 minute, se adaugă și roșiile cuburi. Se lasă încă 15 minute la foc și tocana este gata de servit.