Rețetă de tort Malakoff. Cum să prepari cel mai delicios desert, fără coacere
Multe persoane sunt în căutarea unei rețete de desert delicios, însă care nu necesită mult timp de gătire. Tortul Malakoff este alegerea ideală, fiind unul dintre cele mai delicioase deserturi care nu necesită coacere și este gata în câteva minute.
- Rețetă de tort Malakoff
- Desertul delicios care nu necesită coacere și este gata în câteva minute
Tortul Malakoff este alegerea ideală atunci când vrei să îți surprinzi familia cu un desert delicios, ieftin și gata în doar câteva minute. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rețeta este simplă, chiar și pentru cei care nu cred că sunt specialiști în bucătărie.
Rețetă de tort Malakoff
Dincolo de prăjiturile clasice cu care sunt obișnuiți toți românii, tortul Malakoff vine cu un aer austriac la masa cu cei dragi, dar și cu un gust de neuitat. Ca să îl prepari, ai nevoie de doar câteva ingrediente, fără ustensile speciale și, cel mai important, fără cuptor. Acest tort nu necesită coacere și este o adevărată delicatesă, mai ales pentru iubitorii de ciocolată.
Ingrediente pentru blat:
- 1 pachet de biscuiți
- 250 ml lapte
Ingrediente pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 150 de grame zahăr
- 500 ml lapte
- 100 grame făină
- 200 grame unt cu grăsime de 82%
- 100 grame ciocolată neagră
- 100 grame ciocolată albă
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru glazură:
- 200 grame ciocolată amăruie
- 200 grame vișine congelate
- 200 ml frișcă lichidă
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Primul pas este să prepari cele două creme. Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și cu zahăr. Apoi se adaugă făina, puțin lapte rece și se amestecă până se obține o compoziție omogenă, iar mai apoi se adaugă restul laptelui fierbinte împreună cu făina, în timp ce amesteci. Se lasă la fiert până când se aseamănă cu o budincă, apoi poți să adaugi vanilie.
Ulterior, separi două părți din cremă într-un bol și o parte într-un alt bol. Începi cu prepararea ciocolatei albe, iar pentru asta trebuie să topești ciocolata și 100 de grame de unt, pe care le amesteci bine în cremă. După crema este omogenă, se pune o folie pe deasupra. Continui cu ciocolata neagră, pe care o prepari în același mod.
După ce s-au răcit ambele creme, trebuie să le mixezi ca să devină mai cremoase. Ulterior, poți să începi să așezi cremele. Pentru asta ai nevoie de o formă de tort cu inel detașabil cu diametru de 24-25 cm. Se unge forma cu unt și se tepetează cu zahăr pudră, apoi cu aromă de vanilie. Primul blat pe care o să îl așezi este cel de biscuiți, pe care îi bagi înainte în lapte.
Va trebui să păstrezi trei linguri din cremă pentru a decora tortul, apoi din restul pui peste blaturile de biscuiți, câte un sfert din cremă pe fiecare blat. Continui așa folosind 1/1 din cremă albă și 1/3 cremă neagră, iar la mijloc vei pune două straturi de cremă amestecate cu biscuiți, iar printre ele vișine.
După ce este gata, îl bagi la frigider pentru minim 4 ore. Ulterior, îl scoți și adaugi crema păstrată anterior pe deasupra. Pentru glazură vei topi ciocolata îm smântână și după ce a stat câteca minute, o torni peste tort, iar peste poți să adaugi nucă de cocos, după ce s-a întărit.