Rețetă delicioasă de pască cu ciocolată. Desert special pentru Paște
Paștele se apropie cu pași repezi, iar astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de pască cu ciocolată. Ai nevoie de puține ingrediente, dar cu sigurață rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor.
- Cum poți să prepari pasca cu ciocolată
- Îți vei surprinde toată familia de Paște
Dacă vreți să vă surprindeți familia cu ceva inedit, atunci în acest an vă recomandăm pasca cu ciocolată, un desert savuros cu care vă veți surprinde întreaga familie. Ai nevoie de puține ingrediente, răbdare și mare atenție pentru ca totul să iasă așa cum trebuie.
Ingrediente
- 300 de grame aluat de cozonac
- 250 de grame ciocolată neagră cu cel puțin 50% cacao
- 250 de grame de mascaproane sau smântănă de casă foarte groasă
- 250 de grame de unt cu peste 80% grăsime
- opt gălbenușuri
- 150 de grame de zahăr
- 30 de ml de coniac fin
- 30 de grame de amidon
Mod de preparare rețetă de pască cu ciocolată
Vom face aluatul ca de cozonac, după care îl vom întinde foarte, foarte suțbire și îl punem într-o tavă unsă cu ulei. Se nivelează foarte bine și se taie surplusul în afara formei rotunde.
Ne vom ocupa de crema de ciocolată, astfel că vom pune unt, mascarpone și ciocolata ruptă în bucăți, apoi se vor pune toate la topit. Totul se amestecă foarte bine pânp când ciocolata va fi topită complet.
Această operațiune se va face la bain-marie, direct pe foc sau la cuptorul cu microunde timp de trei minute. Vom adăuga zahărul, coniac și gălbenușurile și vom continua să amestecăm foarte bine, apoi vom pune și amidonul cernut și amestecăm energic. În cremă se pot adăuga diferite fructe confiate, în funcție de preferințe.
Întreaga compoziție se toarmă în forma cu aluat, iar marginile se vor rula spre interior sau se va face un mode, o împletitură, frunze, flori, inimioare sau orice altceva.
Se va lăsa forma să crească timp de 20 de minute, după care se va pune compoziția la foc la 175-180 de grade. După 40 de minute se verifică, se face proba cu o scobitoare, iar dacă aceasta iese uscată, atunci pasca este gata.
Nu uitați să lasați pasca la răcit, iar după o băgați în frigider abia. Dacă nu va fi îndeajuns de rece, crema de ciocolată va începe să curgă atunci când o tăiați.