Rețeta pentru pizza de post. Preparatul delicios pentru toți pofticioșii
Ne aflăm în perioada postului, iar mulți dintre români aleg să îl țină până la capăt. Astfel, dacă ai poftă de pizza, dar nu vrei să cazi în păcat, rețeta de mai jos este perfectă pentru tine. Se prepară în doar câteva minute, cu puține ingrediente.
- Rețeta pentru pizza de post
- Care sunt ingredientele de care ai nevoie
Pizza se numără printre cele mai iubite preparate atât din țară, cât și peste hotare. Este ușor se gătit, ai nevoie de puține ingrediene și se poate consuma la cină sau alături de prieteni la o terasă. Cum ne aflăm în perioada postului, există o variantă perfectă și în acest fel. Rețeta de mai jos este ușor de făcut și vei putea respecta regulile impuse.
Ingrediente
Pentru blat
2 linguri ulei măsline
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță zahăr
3,5 gr drojdie uscată
pentru sos
500 g roșii
3 linguri ulei măsline
1 lingură zahăr
2 căței usturoi
1 crenguță busuioc
1 crenguță oregano
sare după gust
Mod de preparare
Prima dată se face sucul de roșii care se va întinde pe tot aluatul. El se face la mașina specială de tocat sau, dacă aveți preparat sau cumpărat, îl puteți folosi pe acela.
În cazul în care îl preparați pe loc, sucul rezultat din pulp se pune într-un vas pe foc. Se adaugă uleiul de măsline, zahărul, usturoiul, sare după gust, oregano și busuioc. El se va fierbe la foc mic și se amestecă să nu se lipească. Se ține la fiert până obține o consistență de sos, mai groasă, apoi îndepărtăm oregano și busuiocul și lăsăm la răcit.
Se pregătește blatul de pizza. Într-un vas se va pune făină, drojdie uscată, zahărul și sarea. Se adaugă apă și începem să frământăm, adăugând uleiul de măsline, puțin, pentru a se încorpora. Se frământă până ce obținem un aluat elastic care nu se lipește de mâini, apoi îl lăsăm la dospit pentru a-și dubla volumul.
Când și-a dublat volumul, formăm o bilă de aluat și o vom așeza în tavă. Se recomandă una antiaderentă, cu diametrul de 32 de cm. Se întinde pe toată suprafața și se folosesc degetele pentru a presa din interior către exterior. Marginea va rămâne puțin mai groasă.
Sosul făcut se va întinde pe tot aluatul, în afară de margini. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. După ce a trecut acest timp, se mai lasă încă 5 minute pentru a se rumeni și mai bine. Dacă nu este gata în acest timp, mai las-o în cuptor până se coace. Deasupra se pot pune câteva frunze de busuioc pentru un gust și mai aromat.