Rețeta pentru prăjitura Tosca. Desertul perfect pentru musafirii tăi
Prăjitura Tosca este foarte populară printre iubitorii de dulciuri. Ea se prepară repede, fiind și în straturi, iar gustul său te va da pe spate. Nu trebuie să te înarmezi cu mult timp la dispoziție, căci va fi gata într-un timp scurt.
- Rețeta pentru prăjitura Tosca
- Desertul perfect pentru toată lumea
Printre iubitorii de dulciuri nu există persoane care să nu cunoască prăjitura Tosca. Straturile sale din mac și vanilie te duc cu gândul la cele mai frumoase zile. Rețeta de mai jos este explicată pas cu pas și pregătirea ei va fi foarte simplă.
Ingrediente pentru blat
- 6 albușuri
- 180g zahăr
- 100g mac
- 80g făină
- 3 linguri nucă de cocos
- ½ pliculeț praf de copt
- un praf de sare
Se unge cu unt o tavă și se tapetează cu făină, apoi încingem cuptorul la 180 de grade. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul și se amestecă continuu până se întărește. Cu o spatulă se vor amestecă celelalte ingrediente, apoi va merge la cuptor pentru 20 de minute. Când este gata se lasă să se răcească.
Ingrediente pentru cremă
- 6 gălbenusuri
- 180 g zahăr tos
- 3 linguri cu vârf de amidon
- 250 ml lapte
- 200g unt moale
- ½ baton vanilie sau o linguriță extract de vanilie
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul până se formează o cremă groasă. Se adaugă laptele călduț în care s-a pus amidon și s-a amestecat continuu pentru a nu mai fi cocoloașe. Pune și vanilia, apoi crema va merge pe foc, într-o crăticioară. Se va lăsa până se formează ca o budincă, timp în care mesteci pentru a nu se lipi. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Separat, se amestecă cu mixerul untul cu 2 linguri de zahăr și se adaugă crema care s-a răcit. Se amestecă, se toarnă peste blatul rece și se nivelează. Va merge la frigider timp de o oră pentru a se închega.
Ingrediente pentru sirop și stratul format din biscuiți
- 300 g biscuiti
- 200 g zahăr tos
- 100 ml apă
Într-o cratiță se va pune pe foc zahărul și așteptăm să se caramelizeze. Când este gata, se ia de pe foc și se toarnă apă. El se va strânge și întări, dar își revine la loc când se pune, din nou, pe foc. Se amestecă iar până se topește tot zahărul și siropul e gata. Biscuiții se trec prin el, apoi se adaugă peste cremă. La final se mai poate face o glazură din ciocolată, după preferințele voastre.
Se pot folosi 200 gr ciocolată, 100 ml frișcă lichidă, 100 g unt și o lingură de miere. Se amestecă pe foc până se obține o glazură care se toarnă deasupra și se nivelează.