Rețetă pentru salam de biscuiți de post cu cocos. Un desert delicios și ușor de preparat
Dacă vrei să pregătești un desert, dar totuși ții post, salamul de biscuiți poate fi o variantă. Se prepară rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Desertul îți va aminti, cu siguranță, de copilărie.
- Rețetă pentru salam de biscuiți de post cu cocos
- Un desert delicios și ușor de preparat
Printre deserturile care îți vor aminti de gustul copilăriei, se numără și salamul de biscuiți, iar pentru a transforma desertul într-unul de post, poți înlocui ingredientele din rețeta clasică cu untul de cocos, care va ajuta amestecul să se lege, la fel de bine ca untul sau margarina.
Rețetă pentru salam de biscuiți de post cu cocos
Ingrediente:
500 de grame de biscuiți simpli
500 de grame de rahat
100 de grame de unt de cocos
250 de grame de nucă tăiată bucăți
două linguri de cacao
200 ml apă
două lingurițe de esența de rom
nucă de cocos sau biscuiți pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru început, se rup biscuiții, dar fără a-i sfărâma complet. Între timp, se taie bucățile de rahat și se pune într-un vas cu apă care trebuie să fie deja pe foc. Se lasă la topit pentru câteva minute și se amestecă.
Când s-a topit, poate fi adăugat și restul ingredientelor precum esența de rom, două linguri de cacao și se mai lasă pe foc pentru câteva minute.
Ulterior, se ia vasul de pe aragaz și se lasă la răcit, iar mai apoi se adaugă și untul de cocos. Se amestecă bine toate ingredientele și se adaugă biscuiții și nuca.
Se amestecă totul bine și se întinde pe masa de lucru o folie din plastic, pe care trebuie presărată înainte o parte din cantitatea de nucă de cocos ori restul biscuiților sfărâmați. Se presară și făină, iar mai apoi se pune o parte din amestecul obținut.
Se strânge bine și se dă o formă, iar mai apoi, salamul de biscuiți trebuie lăsat la rece câteva ore. Se continuă cu restul compoziției rămase și se rulează.