Stufat de pui pentru Paște. Patru rețete pentru cei care evită carnea de miel
Dacă nu consumați carne de miel în ziua de Paște, atunci aveți o altă alternativă, carnea de pui. Vă prezentăm patru rețete savuroase de stufat din pui în diferite combinații. Cele mai gustoase preparate pentru masa de sărbători.
- Rețete de stufat de pui pentru masa de Paște
- Cele mai gustoase preparate
Rețetă de stufat cu carne de pui și spanac
Ingrediente
- 500 g piept de pui dezosat
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- 500 grame de spanac proaspăt
- 1 cutie de roșii în suc de roșii
- 1 lingură de ulei
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Vom tăia pieptul de pui și îl vom rumeni în ulei. Spancul se va spăla bine și două să opărește ulterior în apă fiartă timp de două minute, după care se scoate.
Se scoate și puiul din tigaie, iar în același ulei se călește ceapa și usturoiul tăiate mărunt. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru pui și se pun roșiile decojite în sos.
Se va pune imediat și spanacul și se vor lăsa să dea în clocot. Într-un vas de cuptor se așează carnea și se pune sosul, după care se lasă la cuptor timp de 20-30 de minute.
Stufat de pui cu praz
Ingrediente
- 500 g piept de pui dezosat
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- 5 legături de praz
- suc de roșii
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare
Mai înainte de toate vom tăia pieptul de pui, după care îl vom pune într-o tigaie. Ne ocupăm în continuare și de praz, îl spălăm și îl tăiem rondele, după care călim prazul, ceapa, dar și usturoiul într-o tigaie.
După ce toate au fost călite, se pune sucul de roșii peste pui, dar nu înainte ca acesta să fie condimentat. Imediat se va scoate puiul din tigaie și se pune într-o tavă peste care adăugăm prazul, ceapa și usturoiul.
Vom pune puiul cu legumele la cuptor și îl vom lăsa pentru aproximativ 30 de minute, timp în care urmărim ca nu cumva legumele să se ardă.
Stufat de pui cu ștevie
Ingrediente
- 1/2 piept mare de pui
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- ștevie
- 4 roşii decojite
- 1 lingură pastă de tomate
- mărar proaspăt
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Se va pune uleiul la încins, după care se adaugă cubulețele de carne. Se amestecă continuu până când puiul își schimbă culoare. Se adaugă ceapa, usturoiul tăiat, o ceașcă de apă, dar și roșiile tăiate cubulețe.
Vom pune ulterior și ștevia tăiată mărunt și vom lăsa totul la foc mic până când carnea este gata și devine fragedă.
La final se adaugă pasta de tomate, sare și piper, după care vasul se dă la cuptor astfel încât să scadă puțin sosul. La final se presară mărar proaspăt tocat și stufatul de pui se poate mânca rece sau cald, în funcție de preferințe.
Stufat de pui cu ustoroi și ceapă verde
Ingrediente
- 5 copănele de pui
- 4 legături ceapă verde
- 4 legături usturoi verde
- 500 ml suc de roșii
- 3 linguri ulei
- boia de ardei dulce
- ienibahar
- 3 foi de dafin
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță și se taie ceapa verde și usturoiul, după care se vor pune într-un vas. Se spală și se toacă mărunt și legătura de pătrunjel.
În acest timp vom pune ulei în tigaie și când acesta s-a incins vom adăuga copănelele de pui și le vom rumeni până când capătă o nuanță de maroniu-deschis.
După ce sunt gata, le scoatem și punem în tigaie ceapa și usturoiul, după care adăugăm și sucul de roșii. Vom pune și sarea, piperul, foile de dafin, dar și boia de ardei dulce.
Se adaugă ulterior bucățile de copănele în această compoziție și se dă la cuptor la foc mediu timp de 25 de minute. Când preparatul e gata, punem pe deasupra pătrunjel tocat mărunt.