Rețetă de stufat cu vin. Preparat festiv pentru masa de Paște
Publicat pe 19.04.2022 la 09:51 Actualizat pe 19.04.2022 la 09:51
Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea de Paște, iar tu nu te-ai gândit ce preparate delicioase să gătești? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de stufat cu vin. Este un preparat festiv pentru masa de Paște!
- Rețetă de stufat cu vin
- Preparat festiv pentru masa de Paște
Rețeta de stufat cu carne de miel și vin este un preparat ideal pentru masa festivă de Paște. Această mâncare are un gust delicios și se preparaă foarte ușor. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-40 fire de ceapă verde
-20 fire de usturoi verde
-2 linguri de ulei
-1 linguriță de făină
-1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet
-2 sau 3 linguri bullion
-800 gr de carne de miel
-sare
-piper
Mod de preparare:
Spălați și tăiați în bucăți carnea de miel, apoi prăjiți în ulei pentru câteva minute pe fiecare parte, până când observați că și-a schimbat culoarea. Curățați ceapa și usturoiul și împletiți câte două fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi adăugați peste carnea de miel înăbușită. Amestecați cu grijă pentru a nu rupe sau a arde. Lăsați câteva minute pe aragaz pentru două clocote, apoi turnați vinul, bulionul, făina și amestecați continuu. Transferați totul într-o tavă și băgați la cuptor, dar acoperiți cu un capac sau cu folie de aluminiu pentru a se fierbe înăbușit până scade suficient. Rețeta de stufat cu vin se servește cald și ornat cu frunze de pătrunjel.