Trucul care poate să îți salveze maioneza, ca să nu se taie. De ce trebuie să ții cont
Maioneza este unul dintre cele mai ușor, dar în același timp dificil de gătit preparate. Trebuie să ții cont de câteva aspecte, astfel încât să nu ți se taie. Iată la ce trucuri apelează bucătarii, ca să evite să li se strice preparatul.
- Ce trebuie să faci dacă vrei să nu ți se taie maioneza
- La ce trucuri trebuie să apelezi
Maioneza este folosită în multe preparate, dar cel mai frecvent în salate. Majoritatea oamenilor o preferă pe cea de casă, fiind mult mai delicioasă și sănătoasă decât cea din comerț.
Însă, un obstacol cu care se confruntă multă lume este faptul că maioneza se taie des, deși sunt respectate toate regulile.
Ce trebuie să faci ca să nu ți se mai taie maioneza
Există multe aspecte de care oamenii trebuie să țină cont, dar care nu apar în cărțile de gătit. Maioneza este un preparat pretențios, care necesită ingrediente potrivite, astfel încât să aibă consistența corespunzătoare. Așadar, este necesar să ai în vedere câteva reguli în ceea ce privește modul în care o gătești.
Uleiul se adaugă constant
O regulă foarte importantă este să adaugi uleiul constant, în timp ce amesteci, nu pe tot dintr-o dată. O cantitate prea mare de ulei poate să îți taie preparatul, motiv pentru care trebuie să fii atent la cât de mult adaugi și cum.
Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este faptul că ingredientele pe care le adaugi trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă ți-ai propus să gătești un preparat care conține maioneză, trebuie să le scoți de frigider cu minim 30 de minute.
O lingură de muștar este suficientă
O altă greșeală pe care oamenii o fac fără să își dea seama este faptul că adaugă o cantitate prea mare de muștar. O lingură este suficientă, căci în caz contrar maioneza va fi prea tare și se va tăia.
Cum să ”repari” o maioneză tăiată
În cazul în care ți se taie maioneza, trebuie să știi că există și trucuri prin care poți să o salvezi. Așadar, apa rece poate să îți vină în ajutor și să o lege, din nou. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de apă rece, în timp ce amesteci în maioneză. Un alt ingredient care poate să o salveze este un nou întreg.