Care sunt beneficiile cireșelor, fructele-vedetă ale sezonului! De ce afecțiuni poți scăpa dacă le consumi
Publicat pe 08.07.2020 la 17:13 Actualizat pe 08.07.2020 la 17:13
Beneficiile cireșelor sunt nenumărate, iar vara este sezonul cel mai bun să ne bucurăm de acestea. Pe lângă aspectul atrăgător și gustul inconfundabil, cireșele oferă o serie de beneficii unice.
- Consmul de cireșe are numeroase beneficii pentru sănătate
- Specialiștii sunt de părere că introducerea cireșelor în dieta de zi cu zi, ajută la proteșarea sistemului imunicar, circulator și cerebral
- Cireșele reduc stresul, durerile și previn apariția cancerului
Potrivit specialiștilor, consumul de cireșe oferă organismului o serie de beneficii pe care alte fructe nu le pot oferi. Astfel, consumul de cireșe pe perioada verii oferă sănătății un plus de vitalitate și o protecție mai sporită împotriva agenților patogeni.
Beneficiile cireșelor
Nu multă lume știe că cireșele au numeroase beneficii, printre care eliminarea riscului de cancer, sau al atacurilor de gută, insomniile sau reducerea durerilor. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva dintre avantajele consumului de cireșe.
Ajută să dormi mai bine
Astfel, consumul de cireșe te va ajuta să dormi mult mai bine decât o făceai înainte, datorită concentrației ridicate de melatonină, hormon ce ajută la reglarea ciclului de odihnă. Și decât să cumperi suplimente pe bază de melatonină de la farmacie, care să îți ofere dureri de cap, stări de greață sau amețeală, mai bine consumi o porție sănătoasă de cireșe proaspete înainte de culcare, duă cum recomandă The Epoch Times.
Protejează inima și circulația periferică
Un alt beneficiu inconfundabil este ajutorul oferit inimii și sistemului circulator. Și că tot vorbeam despre melatonină, cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de atacuri de cord au un nivel scăzut al acestui hormon, lipsă ce poate fi îndreptată cu ajutorul cireșelor. Un compus ce se regăsește în fructele roșii, numit polifenol, s-a demonstrat că ajută la procesul de prevenire a cheagurilor de sânge. Mai mult, anticianinca, substanță prezentă tot în cireșe, ajută la protejarea vaselor de sânge de temutul stres oxidativ. Acestea duc la un singur lucru, prevenirea formării de placă arterială.
Ajută la oxigenarea creierului
În caz că nu știai, cireșele sunt bune și pentru creier. Toți compușii menționați mai sus s-au dovedit a fi benefici și pentru funcțiile cerebrale, acestea protejând celula nervoasă de stresul oxidativ, oferind o protecție și împotriva diferitelor tipuri de demență.
Reduce natural inflamațiile și durerile musculare
Și precum medicamentele prescrise de doctori, cireșele sunt un remediu natural asupra inflamațiilor de orice fel, pe lângă faptul că ele nu oferă nici un efect advers.
În ceea ce privește ajutorul oferit sportivilor, cireșele cresc rezistența acestora și reduc durerile musculare de după antrenamentele intense. Efectele benefice au fost demonstrate atât pentru alergatul pe distanțe lungi, cât și pentru antrenamentele de forță.
Dimunuează riscul unui atac de gută
De asemenea, consumul de cireșe reduce riscul atacurilor de gută, formă foarte dureroasă de artrită. Studiile arată riscul unui atac de gută al unui pacient bolnav a scăzut cu 35% după consumul de cireșe pentru numai două zile, comparativ cu un pacient care nu a consumat deloc aceste fructe.
Ajută la prevenirea cancerului
Nu în ultimul rând, unul dintre cele mai mari beneficii ale consumului de cireșe este reducerea riscului de cancer. Antocianinele din cireșe au un efect de diminuare a celulelor canceroase, dar și de stimulare a distrugerii acestora. Astfel, consumul de cireșe reduce consderabil ritmul de creștere al celulelor de cancer de colon.
Citește și: REȚETA ZILEI: Mini-cheesecakes cu cireșe și migdale