Ce trebuie să faci înainte de a bate ouăle cu care ungi aluatul preparatelor pe care le dai la cuptor. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi
Publicat pe 29.02.2024 la 20:30 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:36
Ouăle se numără printre cele mai populare alimente din întreaga lume la micul dejun. Când vine vorba de nutriție, ouăle reprezintă un pachet complet, deoarece conțin toți nutrienții. Un ou conține aproximativ 72 de calorii, 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3. Chiar dacă este extrem de folosit în prepararea felurilor de mâncare sau a deserturilor, puține gospodine știu ce trebuie să facă înainte de a bate ouăle cu care ungi aluatul preparatelor pe care le dai la cuptor. Iată ingredientul pe care trebuie să îl adaugi!
- Ce să faci înainte de a bate ouăle cu care ungi aluatul preparatelor pe care le dai la cuptor
- Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi
Ouăle sunt unul dintre cele mai populare alimente din întreaga lume la micul dejun. Când vine vorba de nutriție, ouăle reprezintă un pachet complet, deoarece conțin toți nutrienții.
Un ou conține aproximativ 72 de calorii, 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3. Ou fiert sau omletă, avceasta este întrebarea ce stă pe buzele tuturor. Iată sfatul specialiștilor!
Cu ce se mixează oul bătut pentru a unge preparatele
Te-ai hotărât să pregătești un desert împreună cu cei dragi? Ei bine, în cazul în care obișnuiești să prepari produse de patiserie acasă, cu siguranță știi deja că acestea se ung întotdeauna cu un amestec de ou bătut înainte de a fi puse la copt.
Însă, în general, ouăle sunt bătute împreună cu apă sau lapte. Gospodinele și bucătării desăvârșiți trebuie să știe, însă, că oul bătut nu se folosește doar la produsele de patiserie, ci și în cazul cartofilor, cum ar fi înainte de a fi copți.
Cu ce ingredient lichid să bați oul pentru deserturile dulci
Ei bine, în acest caz, trebuie să știi că pentru pâine sau alte produse de acest fel, în cele mai multe dintre cazuri albușul de ou se bate cu apă sau lapte, după cum am precizat deja. De asemenea, cofetării nu recomandă aceeași modalitate de a pregăti mixul din ou și pentru deserturile dulci, preparate pe bază de drojdie.
Așadar, în privința dulciurilor, pregătite cu drojdie, de exemplu brioșele sau rulourile, cel mai bine este că oul să fie bătut cu unt răcit la temperatura camerei și topit, oferindu-i desertului o aromă foarte bună.
Sfaturi pentru folosirea oului bătut în cazul deserturilor
În acest fel, pentru a cunoaște metoda de folosire a oualelor bătute deasupra preparatelor care apoi ajung la cuptor, trebuie să știi că unele gospodine bat oul în formă propriu-zisă, fără a folosi un alt ingredient lichid, chiar dacă este vorba despre apă, lapte sau unt. În acest fel, se va forma o crustă mai întunecate la culoare decât în celelalte cazuri.
Însă, dacă vrei să folosești doar albușuri, fără gălbenușuri, atunci când bați ouăle, va trebui să adaugi un praf de sare în compoziție, astfel că mixul va fi mult mai ușor de întins de produsele de patiserie sau deserturi.
CITEȘTE ȘI: Cât a ajuns să coste un ou! Prețul a explodat în România