Cum să reziste legumele mai mult timp, în frigider. Trucuri simple de pus în aplicare
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 25.02.2024 la 21:12
Actualizat pe 25.02.2024 la 21:12
Legumele au nevoie de o depozitare eficientă pentru a rezista cât mai mult timp. Ele se țin în frigider, în sertarul special, însă, există și anumite trucuri care le vor crește durata de valabilitate. Le poți pune în aplicare și vei observa câteva schimbări.
- Cum să reziste legumele mai mult timp, în frigider
- Trucuri simple de pus în aplicare
Frigiderul este nelipsit din casele românilor, având o importanță atât de mare. Fructele și legumele se depozitează pentru a rezista mai mult, dar se pot aplica câteva reguli simple, care le vor prelungi perioada în care pot fi consumate.
Cum să păstrezi legumele verzi proaspete
Castraveții sunt des consumați de către români, fiind incluse în multe salate. Pentru a-i face să reziste cât mai mult timp, ei se învelesc în șervețele de hârtie, apoi se depozitează în sertarul special în frigider. Ei pot rezista și pot fi consumați timp de două săptămâni.
Verdețurile se îngălbenesc rapid, dar metoda de mai jos le va păstra proaspete timp de câteva zile. Mărarul, pătrunjelul sau leușteanul se pot depozita la frigider în pahare cu apă. n acest fel le vei crește rezistența încă 2-3 zile.
Pentru varză și salată este nevoie să se pulverizează apă rece pe frunze, apoi se învelesc în folie de aluminiu. Se depozitează în sertarul pentru legume, astfel că vor rezista încă 3-5 zile în plus.
Alte sfaturi pentru depozitarea alimentelor
Un ingredient special va face ca fructele și legumele să reziste mai mult. Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a le spăla, apoi le lași să se usuce și le bagi în frigider. Soluția va încetini procesul de degradare.
Învelirea alimentelor în film de plastic sau folie de aluminiu poate ajuta la menținerea prospețimii și la prevenirea expunerii la aer și la alte substanțe care pot provoca degradare.
Pungile cu vid sunt o modalitate eficientă de a păstra alimentele proaspete, deoarece elimină aerul din jurul alimentelor, împiedicând astfel oxidarea și deteriorarea acestora.
Asigură-te că păstrezi alimentele în frigider la temperatura potrivită și în zonele corespunzătoare. De exemplu, carnea crudă trebuie să fie în partea de jos a frigiderului pentru a preveni contaminarea altor alimente cu sucurile sale. Fructele și legumele ar trebui să fie stocate separat, de preferință în pungi sau containere sigilate.
Asigură-te că folosești principiul primul-intrat, primul-ieșit atunci când îți organizezi alimentele în frigider și în cămară, astfel încât să utilizezi mai întâi alimentele mai vechi și să menții un ciclu proaspăt constant.
CITEȘTE ȘI: Cât timp se ține toba în frigider. Cum se depozitează corect, ca să reziste cât mai multe zile