Cum se prepară apă infuzată. Ce beneficii aduce organismului
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.08.2023 la 16:44
Actualizat pe 21.08.2023 la 16:44
Apa infuzată se poate prepara din numeroase fructe și legume. Este o sursă bogată de antioxidanți și aduce numeroase beneficii organismului.
- Cum poți prepara apa infuzată
- Beneficiile băuturii pentru organism
Apa infuzată de prepară cu ajutorul mai multor fructe și legume. Ea conține nutrienți, fiind benefică pentru un organism sănătos. Sunt reglate diferite funcții ale corpului, iar gustul este unul delicios.
Ce beneficii are apa infuzată
Apa infuzată este delicioasă, conținând mai multe fructe și legume. Gustul ei aromat te va face să consumi cât mai multă, ceea ce este perfect, fiindcă te vei hidrata corespunzător, iar organismului va fi menținut ritmului alert.
Băutura te va ajuta să arzi caloriile într-un mod mai rapid dacă o vei consuma zilnic. Hidratarea reglează tranzitul intestinal și combate constipația. Specialiștii confirmă cu nivelul de deshidratare de 1% poate scădea și starea de spirit, provoacă dureri și reduce durata de concentrare.
Un studiu făcut pe mai mulți adulți ce consumau mai puțin de 1,2 litri de apă, după ce au început să bea 2,5 litri de lichid, starea lor s-a îmbunătățit. Ei s-au simțit mai calmi și aveau mai multă energie.
Cum se prepara apa infuzată
Cea mai cunoscută apă infuzată este apa cu lămâie. Într-un recipient se pun doi litri de apă și se adaugă câteva felii de lămâie. Pentru un gust și mai deosebit, poți adăuga mentă proaspătă sau ghimbir.
O altă rețetă delicioasă este cu fructe de pădure. Într-un recipient cu apă se adaugă fructe de pădure tăiate pe jumătate. Mai poți adăuga: pepene verde și mentă, căpșuni și busuioc, portocală și lămâie, mure și portocale. Pentru un gust care să-ți amintească de Crăciun, poți aleg măr și scorțișoară.
Apa infuzată se poate pregăti cu numeroase fructe și legume, în funcție de gusturile fiecăruia. Se poate consuma pe parcursul unei zile, în orice cantitate, fiind o sursă bogată de antioxidanți.
CITEȘTE ȘI: Care sunt beneficiile ceaiului Matcha și de ce este recomandat să-l consumi zilnic. Ce spun specialiștii