De ce este bine să lași la rece carnea de porc 30 de minute înainte de a o găti. Secretul la care apelează gospodinele
Publicat pe 21.02.2024 la 09:04 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:36
Carnea de porc este extrem de consumată în România, mai ales în perioada sărbătorilor. În cazul în care și tu vrei să gătești cotlete de porc că la carte, există un secret de care trebuie să ții cont înainte de a te apuca de gătit. Iată de ce este bine să lași carnea de porc 30 de minute la frigider, înainte de a o găti!
- De ce să pui carnea de porc 30 de minute la frigider înainte de a o găti
- Secretul la care apelează gospodinele
Cui nu îi plac cotletele de porc? Acest preparat este unul plin de arome și extrem de întâlnit în bucătăria de la noi. Alături de acest fel de mâncare se poate servi o garnitură de orez alb sau alte preparate clasice, cum ar fi castraveții sau morcovii murați și sosurile.
De ce să pui carnea de porc 30 de minute la frigider înainte de a o găti
Pentru a prepara o rețetă că la carte de cotlete de porc, trebuie să ții cont de câteva reguli. În primul rând trebuie să pui cotletele de porc într-un vas de bucătărie sau într-o pungă de plastic și să te asiguri că au suficient spațiu pentru a sta în marinadă mai târziu.
Apoi, ia ceapă pe care o vei tăia mărunt și amestecă sos de pește, oțet, zahăr, sare, piper negru, usturoi tocat cu ceapa verde tăiată mărunt într-un vas de bucătărie, pentru a prepară marinadă. Ține minte că trebuie să adaugi și o lingură de apă. La final, toarnă marinada peste cotletele de porc și acoperă cu o folie de plastic.
Însă, potrivit bucătarilor renumiți, este bine să lași carnea de porc să se marineze timp de aproximativ 30 de minute, la frigider, pentru ca preparatul să aibă timp să se frăgezească și să absoarbă totodată aroma tuturor produselor folosite în amestecul lichid.
Așadar, după ce cele 30 de minute au trecut, este momentul în care vei încinge uleiul în tigaie la flacără medie. Tot acum vei adăuga în tigaie și cotletele de porc pe care le vei lasă la făcut până se rumenesc. Așadar, mai rămâne doar să torni marinadă folosită în tigaie și să lași carnea să stea în ea până amestecul lichid se îngroașă.
Trucuri pentru un rezultat perfect al prepartului
În schimb, un alt sfat al bucătarilor este adăugarea unei linguri de amidon de porumb în marinadă, înainte de a o turna în tigaie. În acest fel sosul se va îngroșa și te vei putea bucura de un sos ca la restaurant.
De asemenea, în loc să prăjești cotletele de porc în tigaie, le poți prepara la grătar, îngroșând marinada într-o tigaie, separat, sau poți să nu o adaugi deloc la final.
CITEȘTE ȘI: Cum trebuie să depozitezi carnea de porc. Greșelile pe care le fac multe gospodine