De ce nu e bine să pui delicat în mâncare. Toate gospodinele ar trebui să știe asta
Publicat pe 21.04.2023 la 14:08 Actualizat pe 21.04.2023 la 14:08
Tu folosești des delicat în mâncare? Ei bine, există câteva motive care îți vor arăta că nu este bine să faci asta. Toate gospodinele ar trebui să știe de ce nu e bine să folosească delicat pentru mâncare. Noi îți vom prezenta cum poți face chiar la tine acasă delicat sau vegeta. Iată care este motivul pentru care să nu mai folosești acest ingredient!
- Motivul pentru care nu e bine să pui delicat în mâncare
- Toate gospodinele ar trebui să știe asta
În rândurile de mai jos îți vom prezenta de ce nu este bine să pui delicat în mâncare. Multe gospodine fac acest lucru, pentru a da un gust mai bun preparatelor, însă fac o mare greșeală. Iată de ce!
Motivul pentru care nu e bine să pui delicat în mâncare
Delicatul pentru mâncare este un produs dezechilibrat nutrițional, pentru că el conține multă sare, legume deshidratate și potențiatori de aromă. Există câteva motive pentru care nu ar trebui să folosești delicat:
-este plin de E-uri, conservanți, coloranți, sare și firicele microscopice de legume, care nu aduc aporturi nutriționale;
-îți provoacă foame, astfel că vei vrea să mănânci mai mult și în cantități mai mari;
-crește riscul pentru mai multe afecțiuni: epilepsie, tipuri de cancer, risc de obezitate crescut;
-distruge sistemul nervos, asta dacă este folosit în exces;
-este periculos pentru femeile care sunt însărcinate, pentru cele care alăptează sau pentru oamenii care au probleme cardiace.
Cum să prepari delicat acasă
În locul delicatului cumpărat poți folosi delicat făcut în casă, iar pentru el ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 gr de morcov, 150 gr de pătrunjel, 150 gr de țelină, 2 cepe, 3-4 linguri de apă.
Într-o oală mai mare se pun 4 linguri de apă și legumele bine spălate și tăiate bucăți. Oala se pune pe foc și se lasă acolo timp de o oră. Se mixează cu un blender legumele. O tavă se tapetează cu hârtie de copt și peste ea se pune o lingură de legume.
Se încălzește cuptorul la temperatura de 80 de grade Celsius și se bagă tava în cuptor. Când s-a format o crustă la suprafață se deschide cuptorul și se taie legumele bucățele mici. După ce s-au făcut așa se scot din cuptor și se lasă la răcit. Se păstrează delicatul sau vegeta de casă în borcane de sticlă închise ermetic, pentru a te bucura de ele pentru mai mult timp.
Citește și: Rețetă de paste cu broccoli. Un preparat delicios, sănătos și simplu