Desert găluște de aur. Cea mai simplă, rapidă și delicioasă rețetă
Publicat pe 30.09.2022 la 13:31 Actualizat pe 30.09.2022 la 13:31
Te gândești să pregătești ceva delicios pentru tine și familia ta, dar te-ai plictisit de vechile preparate și nu mai știi ce să mai gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru găluște de aur. Iată cum se prepară, dar și de ce ingrediente avem nevoie.
- Rețetă de găluște de aur
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă îți este poftă de ceva dulce ori vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, preparat chiar de tine, dar nu știi ce să mai gătești, găluștele de aur pot fi alegerea potrivită pentru tine. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Rețeta pe care o detaliem mai jos este una simplă, pe care o poate încerca oricine. Ingredientele nu sunt scumpe și cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor.
Rețetă de găluște de aur
Ingrediente
- două pliculeșe zahăr vanilat
- gem de gutui
- nucă măcinată
- două gălbenușuri
- două linguri zahăr
- 500 gr făină de calitate
- 1/2 cub drojdie
- 100 ml lapte
- două linguri smântână
- 100 ml ulei
- o lingura coajă rasă de lămâie
Modul de preparare
Pentru început, punem drojdia în laptele călduț, cu puțin zahăr, după care cernem făina într-un bol mare, facem pe mijloc o „gaură”, iar în aceasta punem compoziția cu drojdia și adăugăm peste zahărul, gălbenușurile, smântâna, zahărul vanilat și coaja de lămâie.
Frământăm alatul și avem grijă să adăugăm, din când în când, ulei călduț. Repetăm procesul până în momentul în care acesta se desprinde de mână. Acoperim vasul cu un prosop și îl lăsăm să crească până când volumul inițial se dublează.
Pentru următorul pas, întindem o foaie, împărțim aluatul în mai multe pătrate, în orice mărime dorim, iar în fiecare parte punem o linguriță de gem, adunăm cele patru coluțuri, după care le trecem prin vasul cu nuca măcinată. Peste nucă putem pune și zahăr.
Punem părțile din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le lăsăm la crescut aproximativ 15 minute, după care dăm drumul la cuptor, la 180 de grade, și le lăsăm pentru 30 de minute. După ce s-au rumenit sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul lui Cătălin Scărlătescu pentru cele mai bune sarmale în foi de varză. Așa ies delicioase