Rețetă de borș de varză acră. Preparatul care îți va aduce aminte de copilărie
Publicat pe 31.01.2024 la 10:15 Actualizat pe 31.01.2024 la 10:15
Dacă vrei să-ți aduci aminte de prioada copilăriei, atunci pregătește-le celor dragi borș de varză acră. Este o mâncare delicioasă și extrem de sănătoasă, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. O poți pregăti în orice sezon, deoarece nu ai nevoie de multe produse pentru ea și se gătește ușor. Iată de ce ingrediente ai nevoie, care și care este modul de preparare!
- Rețetă de borș de varză acră
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de borș de varză acră este destul de simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Această mâncare îți va aduce aminte de vremea copilăriei, când bunica ta îți pregătea această delicatesă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos și extrem de sănătos!
Rețetă de borș de varză acră
Dacă nu ai gătit până acum borșul de varză acră, atunci este momentul perfect să o faci. Nu este greu să pregătești această mâncare gustoasă. Noi îți vom explica pas cu pas cum să o gătești la tine acasă, fără a petrece prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente:
-1 varză mică acră, tăiată mărunt
-1 ceapă mare, tocată
-2 morcovi, tăiați rondele sau cuburi
-opțional: 1 rădăcină de țelină, tăiată cubulețe
-2 cartofi, tăiați cuburi
-1 cană de suc de roșii
-1 cățel de usturoi, zdrobit
-1 legătură de pătrunjel, tocat fin
-1-2 foi de dafin
-sare
-piper
-ulei pentru călit
-2-3 linguri de borș
Mod de preparare:
Într-o oală mare, călește ceapa în ulei până devine transparentă. Adaugă morcovii, țelina, dacă folosești, cartofii și varza acră. Amestecă bine și lasă-le să se călească împreună timp de 5-7 minute.
Toarnă sucul de roșii peste legume și adaugă suficientă apă pentru a acoperi ingredientele. Adaugă foi de dafin, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust. Lasă să fiarbă la foc mic până când legumele sunt moi.
Într-un castron mic, dizolvă borșul în apă rece, apoi adaugă amestecul în oală. Ajustează gustul adăugând sare, dacă este necesar. Continuă să fierbi timp de încă 10-15 minute. Adaugă pătrunjelul tocat fin și oprește focul.
Servește borșul de varză acră cald, eventual cu o lingură de smântână sau mărar proaspăt deasupra. Poate fi însoțit de pâine proaspătă sau chifle. Poftă bună!
Citește și: Când se adaugă zeama de varză în ciorbă, de fapt. Greșeala care îi strică tot gustul preparatului