Rețetă de prăjitură cu morcovi. Un desert delicios pentru perioada de post a Paștelui
Publicat pe 26.03.2024 la 19:39 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Suntem în perioada de post a Paștelui și ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă simplă de prăjitură cu morcovi. Este un desert delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu morcovi
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu morcovi este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este cu adevărat n preparat care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos pentru perioada postului de Paște!
Rețetă de prăjitură cu morcovi
Această prăjitură cu morcovi de post este aromată, pufoasă și perfectă pentru a fi savurată în timpul postului de Paște sau în orice altă perioadă a postului. Este ușor de preparat și va fi cu siguranță apreciată de toți cei care o gustă.
Ingrediente:
Pentru blat:
-2 căni de morcovi rași
-1 cană de zahăr
-1 cană de apă caldă
-1/2 cană de ulei vegetal
-2 căni de făină
-1 linguriță de bicarbonat de sodiu
-1 linguriță de praf de copt
-1 linguriță de scorțișoară
-un praf de sare
Pentru glazură:
-1 cană de zahăr pudră
-2-3 linguri de suc de lămâie sau apă
Pentru glazură:
-225 g de brânză de migdale
1/4 cană de unt vegetal la temperatura camerei
1 cană de zahăr pudră
1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Unge cu unt și tapetează cu făină o formă de copt. Într-un bol mare se amestecă morcovii rași, zahărul, apa caldă și uleiul vegetal.
În alt bol se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea. Se adaugă treptat amestecul de făină peste amestecul de morcovi și se amestecă până când se încorporează bine.
Se toarnă aluatul în forma pregătită și se nivelează suprafața cu o spatulă. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
După ce prăjitura cu morcovi s-a răcit complet, poți să o lași simplă sau să pregătești o glazură simplă, amestecând zahărul pudră cu sucul de lămâie sau apă până când obții o consistență de glazură. Se toarnă glazura peste prăjitură.
Opțional, poți decora prăjitura cu feliuțe de morcovi sau nuci mărunțite. Se taie în porții și se servește. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta. Preparatul este simplu și delicios