Rețetă mâncărică de vinete cu usturoi. Un preparat care îți va încânta papilele gustative
Publicat pe 19.08.2022 la 13:45 Actualizat pe 19.08.2022 la 13:45
Se apropie weekendul cu pași repezi, iar dacă vreți să vă delectați papilele gustative cu un preparat delicios, atunci trebuie neapărat să încercați rețeta de mâncărică de vinete cu usturoi. Nu veți fi nevoit să petreceți prea mult timp în bucătărie ca să o gătiți, iar gustul este senzațional. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să obții gustul dorit!
- Cum se pregătește mâncărica de vinete cu usturoi
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de mâncărică de vinete cu usturoi este delicioasă și trebuie neapărat să o încerci chiar la tine acasă! Cei mici o vor adora cu siguranță. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Mâncărică de vinete cu usturoi - rețetă
Ingrediente:
-4-5 vinete mai mari
-2-3 ardei grași
-un ardei iute (dacă vă place)
-2 cepe
-6-7 roșii proaspete, coapte bine
-o căpățână de usturoi
-1 lingură de cimbru
-1 legatură de pătrunjel proaspăt
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se curăță vinetele pe verticală, parțial, se taie cubulețe și se amestecă foarte bine cu o lingură de sare, apoi se lasă de-o parte aproximativ 30-45 minute, pentru a se scurge toată zeama din ele. Înaine să le puneți în mâncărică, se spală foarte bine sub un jet de apă.
Într-o oală se pune la călit ceapa tăiată solzi, peste care se adaugă câteva linguri de apă, iar după câteva minute se adugă și ardeii tăiați cuburi, dar și ardeiul iute tăiat rotund. Când s-au înmuiat, adăugați roșiile tăiate cuburi, vinetele, cimbrul și o foaie de dafin, apoi acoperiți cu un capac și lăsați la fiert aproximativ 40 de minute, până când vinetele sunt gata, adică sunt moi. Sosul ar trebui să fie suficient, dar dacă roșiile nu sunt prea zemoase, puteți să adăugați puțină apă.
Când mâncărica de vinete este gata, se adaugă usturoiul pisat, mai lăsați să dea câteva clocote, apoi este gata. Se servește rece, cu pătrunjel tocat deasupra și cu mămăliguță lângă.
Citește și: Rețetă de gogoșari cu struguri, în oțet. Un preparat pentru iarnă, pe care trebuie să-l încerci