Singurul aliment care te face să te simți mai fericit. Poți să îl consumi și de trei ori pe zi
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 25.06.2022 la 11:56
Actualizat pe 25.06.2022 la 11:56
Există un aliment care te poate face să se simți mai fericit, potrivit ultimelor studii efectuate de specialiștii în domeniu. Îl găsești în orice magazin alimentar sau supermarket și îți poate schimba radical ziua. Mai mult, îl poți consuma cam de trei ori pe zi. Iată despre ce aliment este vorba!
- Ce alte beneficii aduce acest aliment
- Ce au descoperit cercetătorii
- Îl poți consuma în fiecare zi
Există studii științifice care arată că compoziția chimică a ciocolatei poate fi responsabilă pentru eliberarea de endorfine care ne ridică starea de spirit. Ciocolata ar putea scădea nivelul colesterolului și poate preveni scăderea memoriei, potrivit studiilor.
Singurul aliment care te face să te simți mai fericit
Ciocolata – mai precis, planta de cacao, este încărcată cu diferite substanțe chimice care produc un sentiment pozitiv în corpul și mintea noastră. Se știe că serotonina creează sentimente de bucurie și fericire.
Ciocolata conține numeroase ingrediente, substanțe chimice și compuși despre care s-a demonstrat că afectează creierul și corpul într-o multitudine de moduri plăcute și pozitive.
Pentru a reduce amărăciunea, majoritatea batoanelor de ciocolată conțin o cantitate destul de mare de zahăr. Ciocolata neagră de calitate este bogată în fibre, fier, magneziu, cupru, mangan și alte câteva minerale.
Ce alte beneficii aduce acest aliment
S-a demonstrat că acest consum de ciocolată neagră, în cantități moderate, reduce stresul, mai ales în condițiile în care este dovedit că stresul este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
S-a demonstrat că antioxidanții din ciocolata neagră scad tensiunea arterială, reduc riscul de coagulare și măresc circulația sângelui către inimă, reducând astfel riscurile de accident vascular cerebral.
Cu toate acestea, consumul de ciocolată a fost asociat în trecut, de foarte multe ori, cu afecțiuni precum diabetul, bolile coronariene și hipertensiunea arterială. Ciocolata nu trebuie să fie considerată o plăcere vinovată.
Citește și: Ce este bine să mănânci în ziua de Sânziene. Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă