Cât costă cea mai scumpă carne de vită din lume. Se găsește și în magazinele din România
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 08.09.2022 la 17:20
Actualizat pe 08.09.2022 la 18:31
Unul dintre cele mai scumpe tipuri de carne este cea de vită, motiv pentru care bucătarii o folosesc la cele mai sofisticate preparate. Însă, deși această carne întrece prețul celei de pui sau de porc, există și unele zone unde prețul explodează. Cât costă cea mai scumpă carne de vită din lume și unde o găsesști.
- Cea mai scumpă carne de vită din lume poate să coste câteva sute de euro pentru o singură porție
- Unde se găsește și de ce este atât de scumpă
Carnea de vită face parte dintre alimentele cele mai scumpe, depășind prețul celei de pui sau de porc. Bucătarii profesioniști folosesc carnea de vită la unele dintre cele mai sofisticate preparate, motiv pentru care aceasta poate să ajungă la prețuri pe care nu și le permite oricine. Cât costă cea mai scumpă carne de vită din lume și unde o găsim în România.
Carnea de vită poate să devină un preparat sofisticat și de lux, în funcție de tipul acesteia. Există multe tipuri de carne de vită, iar prețurile diferă și el, din acest punct de vedere. Unele pot să ajungă chiar la câteva sute de euro.
Carnea de vită Wagyu, cea mai scumpă din lume
Așadar, cea mai scumpă carne de vită din lume este produsă în Japonia și se numește Wagyu. Chefii din bucătăriile exclusiviste o consideră un adevărat deliciu, datorită gustului unic pe care îl are, motiv pentru care o singură porție de friptură din acest tip de carne poate să coste peste 260 de euro. Mai mult decât atât, vacile care sunt crescute pentru carnea de vită Wagyu se vând cu fabuloasa sumă de 300.000 euro.
Carnea are un preț atât de mare deoarece vitele din care se produce aceasta necesită o îngrijire specială. Din rasa Wagyu fac parte vitele crescute pentru rezistență fizică, motiv pentru care mușchii lor conțin mai multe celule de grăsime care au fost distribuite uniform. Din acest motiv, carnea lor are culoarea roz, este mai fragedă și are un gust unic. Autoritățile produc carnea cu strictețe, pentru a nu-i afecta calitatea.
Exportul vitelor din rasa Wagyu este interzis
De asemenea, în Japonia se găsesc patru rase Wagyu, iar producția este reglementată strict. Din acest motiv, testarea descendenților vitelor este obligatorie, deoarece nu toate animalele sunt potrivite pentru acest tip de carne, fiind păstrate doar cele cu genele cele mai bune pentru a se reproduce. Mai mult decât atât, datorită valorii al acestui tip de carne, exportul vitelor din această categorie este interzisă.
Citelte și: Trucul perfect pentru frăgezirea cărnii de vită. Îl vei folosi de fiecare dată de acum în colo