Cât unt se pune la patru porții de piure de cartofi. Toate gospodinele fac această greșeală
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.11.2022 la 12:17
Actualizat pe 12.11.2022 la 12:17
Piureul de cartofi este preparatul de bază, mai ales de pe mesele românilor. Gospodinele gătesc acest preparat care se completează perfect cu anumite tipuri de carne, fiind ușor de gătit. Însă, piure-ul de cartofi are secretele lui, pentru a avea o textură pufoasă și un gust delicios. Unul dintre acestea este cantitatea de unt potrivită, pe care o greșesc multe gospodine atunci când gătesc.
- Ce cantitate de unt se pune la piure
- Gospodinele fac o greșeală mare atunci când gătesc
Untul este extrem de important atunci când vine vorba despre piureul de cartofi, deoarece o cantitate potrivită va duce la un preparat delicios și pufos, cu care îți vei încânta toată familia. Din acest motiv, multe gospodine fac o greșeală mare atunci când gătesc, fără să își dea seama că tot ce trebuie să facă este să pună cantitatea corectă de unt.
Cât unt se pune la patru porții de piure de cartofi
Cu toții ne amintim de gustul delicios al piureului gătit de bunicile noastre, însă niciodată nu am reușit să îl recreem la fel. Ei bine, nu ai nevoie de ingrediente miraculoase sau costisitoare, nici de abilități de gătit speciale, ci doar de o cantitate corectă de unt. Acest truc te va ajuta să gătești cel mai delicios piure, care va avea gustul și textura pe care ți le dorești.
Oamenii consideră piureul unul dintre cele mai simple preparate pe care aleg să le gătească când vor să mănânce ceva rapid, însă mulți nu știu care sunt cantitățile corecte, cu care vor crea cel mai delicios piure. Ei bine, pentru 1 kilogram de cartofi albi, sunt necesare 120 de grame de unt gras. Pe lângă asta, mai ai nevoie de 300 ml de lapte gras și 20 de grame de sare grunjoasă.
Alte trucuri pentru un piure delicios
Pe lângă cantitatea de unt, oamenii trebuie să țină cont și de alte trucuri utile atunci când prepară piureul. Unul dintre acestea este faptul că nu adaugă suficientă sare, motiv pentru cae gustul nu este cel dorit. De altfel, din dorința de obține un piure moale, majoritatea exagerează cu cantitatea de lapte, însă acest lucru nu este recomandat. Este important să ții cont de proporțiile recomandate, pentru a nu risca să obții un piure prea moale.