Cum gătești cel mai bun bulion de roșii din doar patru ingrediente, după rețeta bunicii. Ce să adaugi să obții aroma perfectă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.11.2024 la 20:36
Actualizat pe 14.11.2024 la 20:36
Bulionul de roșii este preparatul care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta nici în acest sezon. Se gătește repede, cu doar patru ingrediente. Unul dintre ele te ajută să obții o aromă intensă și delicioasă. Iată cum îl prepari după rețeta bunicii!
- Rețeta bunicii pentru cel mai delicios bulion de roșii
- Ce să adaugi să aibă o aromă deosebită
- Cum îl păstrezi în sigutanță până la finalul iernii
Cu toții știm că bulionul de roșii este un preparat foarte util în bucătărie. Poate fi folosit pentru o mulțime de rețete, se gătește repede și este tot ce ai nevoie când nu găsești ingredientele potrivite în sezonul rece. Acum este perioada potrivită în care trebuie pregătit pentru iarnă.
Cum gătești cel mai delicios bulion de roșii, după rețeta bunicii
Puțini reușesc să obțină un bulion de roșii aromat. Nu pentru că folosesc prea puține ingrediente, ci pentru că, de cele mai multe ori, le omit pe cele absolut necesare. Rețeta bunicii este simplă, dar foarte eficientă pentru cei care își doresc un bulion cu o aromă deosebită.
Modul de preparare nu este deloc dificil,însă necesită puțină atenție din partea ta, căci trebuie să stai constat lângă oala în care fierbe. De asemenea, toate ingredientele trebuie adăugate la momentul potrivit, astfel că necesită puțin timp în plus față de alte preparate similare.
Ingrediente
- o bucată de hrean
- două bucăți de țelină cu frunze
- 6 kilograme de roșii
- 3 linguri de sare neiodată
Mod de preparare
Se spală bine roșiile și se taie în câte patru bucăți. Se folosește o mașină de tocat roșii, care să elimine și semințele, pentru a le mărtunți. Conținutul se șpune într-o oală de inox la foc mediu. În timp ce fierbe se curăță țelina și hreanul și se adaugă în bulion și se lasă în continuare la fiert până când se transformă într-o compoziție omogenă și densă. Se amestecă în bulion din 15 în 15 minute cu o lingură de lemn. Cu câteva minute înainte să iei bulionul de pe foc trebuie să scoți hreanul și țelina.
Cum poți să mai gătești bulionul de roșii
Bulionul de roșii este un preparat versatil. Rețeta poate fi modificată în funcție de propriile dorințe. De exemplu, acesta poate fi gătit fără hrean sau țelină. În locul lor se poate adăuga ceapă, morcov sau ardei.
Un sfat foarte important pentru un bulion delicios este să alegi roșii mari și zemoase, căci acestea îi vor oferi consistența potrivită. Roșiile mici și tari ar putea să fie mult prea rigide pentru acest preaprat.
Citește și: De ce mucegăiește bulionul, de fapt. Ingredientul pe care nu trebuie să-l adaugi în compoziție