Greșeala care poate să îți strice ciorba. Ce să faci și ce nu trebuie să faci
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 17.03.2024 la 11:30
Actualizat pe 17.03.2024 la 11:30
Cu toții ne amintim de gustul de vis al ciorbei gătit de bunicile noastre și mereu ne întrebăm care este secretul pentru un astfel de preparat. Ei bine, nu depinde doar de ingredientele pe care le adaugi, ci și de modul în care gătești. Iată cele mai frecvente greșeli pe care le faci și de ce sfaturi trebuie să ții cont.
- Greșelile care strică gustul ciorbei
- De ce sfaturi trebuie să ții cont
Ciorba este unul dintre cele mai pretențioase preparate, chiar dacă nu pare. Poate să fie ori foarte delicoasă, ori să nu aibă deloc gust.
Totul depinde de modul în care o gătești și de cât de mult timp aloci statului în bucătărie. Oamenii cu experiență în gătit au secretele lor când vine vorba despre prepararea ciorbei.
Ce greșeli faci atunci când gătești ciorba
Aproape toate ciorbele se gătesc după aceeași pași, astfel că poți să ții cont de aceste sfaturi indiferent de tipul ei. Așadar, este important să urmezi câțiva pași la început, pentru a te asigura că ciorba ta va avea gustul pe care ți-l dorești și aroma care îți amintește de copilărie.
Cel mai important pas pe care trebuie să îl faci este să fierbi totul la foc mic. Focul mare la aragaz, când gătești ciorba, este și motivul pentru care preparatul tău nu va avea deloc gust, indiferent de cât de multe condimente vei adăuga ulterior.
De asemenea, este aproape ”interzis” să adaugi condimente precum delicat sau amestecuri cu arome de pui. Acestea nu doar că sunt dăunătoare sănătății, dar nu vor da niciodată rezultatele la care te aștepți.
Cel mai bun gust le dau legumele cumpărate din piață, de la producătorii locali. Acestea trebuie fierte la loc mic, iar ciorba trebuie condimentată cu sare și piper. Alte arome ar putea să îți strice preparatul.
Ce faci dacă ai pus prea multă sare în ciorbă
Din dorința de a avea gust, majoritatea oamenilor riscă să adauge o cantitate prea mare de sare în ciorbă. După ce și carnea își lasă aroma, aceasta poate să devină imposibil de mâncat.
Ei bine, nu trebuie să te îngrijorezi, căci această greșeală se poate rezolva foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să adaugi mai multă apă rece. De asemenea, dacă vrei să fie mai cremoasă, poți să adaugi un cartof dat pe răzătoare.
Citește și: Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider. Devine toxică după acest timp