Ingredientul care nu trebuie să lipsească din borcanul cu murături. Secretul gospodinelor pentru legume tari și crocante
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 04.09.2023 la 19:36
Actualizat pe 04.09.2023 la 19:36
Un ingredient are efecte magice pentru murăturile tale. Tot ce trebuie să faci este să îl adaugi în borcan atunci când le prepari, iar acestea vor rămâne tari și crocante peste iarnă. Ingredientul este ieftin și majoritatea gospodinelor îl au deja în bucătărie.
- Ce trebuie să faci dacă vrei să ai murături crocante tot restul iernii
- Un ingredient îți vine în ajutor
Un borcan cu murături tari și crocante este visul oricărei gospodine. Acestea sunt o adevărată delicatesă, mai ales pe timpul iernii, când este dificil să găsești legume proaspete. Însă, chiar dacă respecți toți pașii, uneori acestea devin moi. Nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece un ingredient miraculos rezolvă această problemă.
Un ingredient te ajută să ai murături crocante
Rețeta după care se prepară murăturile este simplă, dar câteva greșeli frecvente te pot duce la eșec. Ca să stai fără griji o iarnă întreagă și să te bucuri de murături crocante chiar și după câteva luni după ce le-ai băgat în borcan, trebuie să adaugi un ingredient secret. Ei bine, din borcanele tale nu trebuie să lipsească frunzele de vișin.
Indiferent dacă ai pregătit castraveți murați, gogoșari sau alte legume, frunzele de vișin le vor menține crocante o iarnă întreagă. De asemenea, este recomandat să adaugi și câteva fire de hrean, dacă îți dorești să ai murături cu o aromă picantă.
Tot ce trebuie să faci, atât în cazul acestora, cât și în cazul frunzelor de vișin, este să le adaugi în borcan printre legume, după ce le-ai pregătit. De asemenea, este important de știut că pentru o combinație de arome ideală, este recomandată să adaugi 1 litru de oțet la 10 litri de apă. Această măsură trebuie folosită în cazul tuturor legumelor.
Ce ingredient nu trebuie să adaugi în murături
Este greu de crezut, însă consistența murăturilor este foarte ușor de stricat. Din acest motiv, există ingrediente care trebuie adăugate neapărat, însă și altele pe care nu trebuie să le bagi în borcane sub nicio formă. Unul dintre acestea este sarea fină. În borcanele cu murături trebuie adăugată neapărat sare grunjoasă, în caz contrar acestea se vor strica sau înmuia.
Un alt ingredient care trebuie adăugat în cantitate exactăm astfel încât să nu strice aroma murăturilor, este zahărul. Acesta poate să le dea fie un gust incredibil de delicios, fie să le strice în totalitate.
Citește și: Murături în oțet sau murături în saramură? Care dintre cele două sunt mai sănătoase