Ingredientul pe care să-l adaugi în găluște pentru a fi pufoase. Trucul simplu pentru toate gospodinele
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 14.12.2023 la 16:19
Actualizat pe 14.12.2023 la 16:19
Supa de pui este una dintre cele mai consumate preparate din țară și este prezentă în mod frecvent pe mesele românilor. Găluștele îi conferă un gust delicios, iar pentru a le prepara perfect, ai nevoie de un ingredient special.
- Ingredientul pe care să-l adaugi în găluște pentru a fi pufoase
- Trucul simplu pentru toate gospodinele
Supa cu găluște este delicioasă și amintește tuturor de copilărie. În sezonul rece este indicată să fie consumată, având și un gust foarte bun. Pentru a da o aromă deosebită găluștelor, ai nevoie de un ingredient simplu, care se află în bucătăria gospodinelor.
Bicarbonatul de sodiu, ingredientul secret pentru găluște
Bicarbonatul de sodiu este adesea adăugat în aluatul pentru găluște pentru a obține o textură mai ușoară și pufoasă. Acest ingredient reacționează cu acidul din aluat și eliberează dioxid de carbon, ceea ce contribuie la creșterea găluștelor în timpul fierberii.
Este un agent de creștere chimic care eliberează dioxid de carbon în aluat în prezența acidului. Această reacție chimică contribuie la formarea de bule de aer în aluat, ceea ce face găluștele să devină mai pufoase și mai ușoare. Aluatul pentru găluște poate conține ingrediente acide, cum ar fi zerul sau iaurtul. Bicarbonatul de sodiu neutralizează aceste acizi și ajută la menținerea unui echilibru pH în aluat.
Adăugarea bicarbonatului de sodiu poate conferi găluștelor un gust ușor și un aspect pufoas, ceea ce poate fi preferat în anumite rețete. Oferă o culoare mai albă și mai atrăgătoare, astfel că supa va fi perfectă de sonsumat.
Cum se prepară găluștele
Găluștele se prepară simplu și ai nevoie de câteva ingrediente.
- 1 ceașcă (aproximativ 200 g) de griș
- 2 ouă
- Sare după gust
- Bicarbonat de sodiu
- 1-2 lingurițe de apă (opțional, pentru a ajusta consistența aluatului)
Într-un castron, amestecă grișul cu ouăle, bicarbonatul de sodiu și sarea. Mestecă aluatul până când devine omogen. Dacă aluatul este prea gros, poți adăuga puțină apă pentru a-l ajusta. Lasă aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute, apoi îl adaugi în supă, cu câteva minute înainte să fie gata pentru a avea timp de fierbere.
CITEȘTE ȘI: Când trebuie să adaugi usturoiul în piftie. Pasul care strică preparatul de la început