La ce oră să iei micul dejun ca să îți prelungești viața cu 20 de ani
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 27.01.2023 la 16:34
Actualizat pe 27.01.2023 la 16:34
Ultimele cercetări arată că oamenii care au obiceiul de a lua masa la aceleași ore au sunt mai puțin predispuși la a se îmbolnăvi, dar, în același timp, pot să trăiască mai mult. Studiile au mai demonstrat că între ore la care se ia prima masă a zilei există o relație proporțională cu posibilitatea de a trăi mai mult.
- La ce oră să iei micul dejun ca să îți prelungești viața cu 20 de ani
- Ce au descoperit specialiștii
De-a lungul timpului, au apărut tot felul de studii care au studiat rolul alimentației în posibilitatea de a trăi mai mult.
Dacă până acum s-a crezut că micul dejun joacă un rol esențial în diete și că este cea mai importantă masă a zilei, lucrurile par să fie ușor diferite, având în vedere ultimele studii.
Când este bine să iei micul dejun pentru a-ți prelungi viața cu 20 de ani
De curând, mai mulți medici au analizat impactul pe care îl are micul dejun. Mai exact, până acum s-a crezut că este bine ca prima masă a zilei să fie luată la o oră - două, după ce te trezești.
Studiile contrazic acest obicei atât de popular, având în vedere că o altă cercetare spune că micul dejun trebuie luat mai târziu de ora 11:00, apropiindu-se, astfel, de ora prânzului, care, automat, trebuie decalată.
Pe lângă faptul că micul dejun servit după această oră are efecte benefice asupra organismului, obiceiul îți prelungește viața cu 20 de ani, sunt de părere specialiștii.
Deși, până în prezent, s-a crezut că micul dejun trebuie servit la un timp scurt după trezire, mai ales în cazul persoanelor diagnosticate cu boli de inimă sau diabet, descoperirile contrazic tot ce s-a știut până acum și în cazul acestor categorii, căci, și asupra lor, obiceiul de a mânca abia de la ora 11:00 încolo poate fi benefic.
Specialiștii spun că, în acest fel, organismul reușește să își dea un restart, mai ales dacă ultima masă din ziua precedentă are loc în intervalul 18:00 - 19:00.
Obiceiul de a lua micul dejun, care, într-o anumită măsură se suprapune cu ora prânzului este cunoscut ca fasting intermitendent, un proces extrem de cunoscut în rândul celor care vor să slăbească, fără a forța organismul prin diete drastice, ceea mai târziu poate avea efecte negative.
Citește și: Fructele care au cel mai mult zahăr. Dacă vrei să slăbești, trebuie să te ferești de ele