Leguma ieftină care "topește" grăsimea de pe abdomen. Ce alte beneficii are pentru sănătate
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.03.2023 la 18:20
Actualizat pe 04.03.2023 la 18:20
Au mai rămas câteva luni până cand va veni vara așa că, cel mai probabil, tot mai multe persoane își doresc să scape cât mai rapid de kilogramele în plus dobândite în timpul iernii. Leguma ieftină care "topește" grăsimea de pe abdomen. Ce alte beneficii are pentru sănătate.
- Leguma ieftină care "topește" grăsimea de pe abdomen
- Ce alte beneficii are pentru sănătate
Morcovii sunt legume rădăcinoase care au fost cultivate pentru prima dată în Afganistan, în jurul anului 900 d.Hr. Portocaliul poate fi culoarea lor cea mai cunoscută, dar vin și în alte nuanțe, inclusiv violet, galben, roșu și alb. Morcovii timpurii erau violet sau galbeni. Morcovii portocalii au fost dezvoltați în Europa Centrală în jurul secolului al XV-lea sau al XVI-lea. Morcovii conțin o mulțime de antioxidanți și oferă multe beneficii pentru sănătate.
Leguma ieftină care "topește" grăsimea de pe abdomen
Da! Deși pare greu de crezut, morcovul "topește" grăsimea de pe abdomen. Potrivit specialiștilor, dau senzația de sațietate și consumul lor menține tractul intestinal sănătos. De asemenea, au un conținut slab de calorii, așadar, sunt ideali pentru curele de slăbire.
Morocvii sunt, de asemenea, buni pentru ochi. De fapt, aceasta este cea mai cunoscută superputere a morcovului. Sunt bogați în beta-caroten, un compus pe care corpul îl transformă în vitamina A, care ajută la îmbunătățirea vederii. Beta-carotenul ajută să vă protejați ochii de soare și scade șansele de cataractă și alte probleme oculare.
Consumul morcovilor poate reduce riscul de cancer. S-a dovedit că antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi dăunători din corp și asta poate reduce probabilitatea de a avea cancer. Cele două tipuri principale de antioxidanți din morcovi sunt carotenoizii și antocianinele. Carotenoizii conferă morcovilor culorile portocalii și galbene, în timp ce antocianinele sunt responsabile pentru colorarea roșie și violetă.
Toți acești antioxidanți pe care îi conține morcovul sunt, de asemenea, buni pentru inimă. În al doilea rând, potasiul din morcovi poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale sub control. Și în al treilea rând, au fibre, care vă pot ajuta să rămâneți la o greutate sănătoasă și să vă reduceți șansele de boli de inimă.
Citește și: Fructele și legumele care se mănâncă cu tot cu coajă. Sigur le-ai consumat greșit până acum