Prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe. Rețeta unui desert fără coacere
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 10.03.2022 la 19:50
Actualizat pe 10.03.2022 la 19:50
Ce ai spune de un desert cremos și extrem de rapid?! Este gata în maxim jumătate de oră și nu are cum să nu îl iubească toată lumea. Deși este un desert simplu, este de-a dreptul delicios, iar aroma și gustul sunt de neuitat. Iată cum să prepari cea mai delicioasă prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe!
- Desert fără coacere, simplu
- Adorat de întreaga familie
- Rețeta pas cu pas
Este un desert fără coacere și chiar și cei mici din familie te pot ajuta la prepararea acestei rețete. Trebuie neapărat să o încerci!
Prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai delicioasă prăjitură cu pișcoturi, cremă de iaurt și fructe:
Ingrediente:
- o jumătate de pachet de pișcoturi
- un compot de fructe tropicale sau orice alte fructe
- 700 grame de iaurt simplu sau cu fructe
- 400 grame de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
- 2 linguri de zahăr pudră
- 15 grame de gelatină
- 75 ml de apă rece
- 2-3 cuburi de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Se prepară frișca și apoi se amestecă cu iaurtul. Într-un vas separat se pun apa și gelatina și se lasă la hidratat timp de aproximativ un sfert de oră. Se desface borcanul de compot și se separă fructele de zeamă.
Eventual, fructele se taie în bucăți mai mici. Ulterior, se adaugă și fructele în compoziția de iaurt și smântână. Într-o tavă se așază un rând de pișcoturi trecut prin zeama de la compot. Se topește gelatina, apoi se ia o lingură cu iaurt și se pune în gelatină.
Treptat se mai adaugă încă 2-3 linguri și se amestecă. Compoziția amestecată se pune peste întreaga compoziție de iaurt și smântână și se amestecă. Se toarnă toată compoziția peste pișcoturile din tavă.
Se pune ulterior un alt rând de pișcoturi și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se lasă la frigider până a doua zi și este gata de servit.
Citește și: Rețetă de indiene cu frișcă. Desert gustos și ușor de preparat