Prăjitură imperială. Rețeta unui desert delicios, dar mai sofisticat
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 21.02.2022 la 00:09
Actualizat pe 21.02.2022 la 00:09
O nouă săptămână bate la ușă! Ce ar fi să nu te mai gândești la cât de grea și copleșitoare este ziua de luni și să te răsfeți de data aceasta cu un desert delicios, dar mai sofisticat?! Așa cum îi spune și numele, prăjitura imperială poate fi cea mai bună alegere.
- Prăjitură imperială, rețeta pas cu pas
- Un desert sofisticat
- Gustarea deosebită pentru întreaga familie
Prăjitura imperială este un desert pentru toată familia, pentru toate gusturile, cu o rețetă destul de simplă, deși numele este unul foarte sofisticat. Nu ai cum să dai greș dacă vei urma rețeta pas cu pas.
Prăjitură imperială, rețeta pas cu pas
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru blatul de cacao, pentru blatul de nuci, pentru crema de vanilie și pentru topping!
Pentru blatul de cacao:
- 6 ouă
- 2-3 linguri de zahăr
- 2 lingurițe de cacao
- 6 linguri de făină
- 1 pliculeț 10 grame praf de copt
Pentru blatul de nuci:
- 4 albușuri
- 150 grame de nuci măcinate
- 50 grame de zahăr
- 1 lingură și jumătate de miere
- 4 linguri de făină
-1 pliculeț 10 grame praf de copt
Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 1 fiolă esență de vanilie
- 5 galbenușuri
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 100 grame de zahăr
- 250 grame de unt
- 1 lingură și jumatate de amidon
- 1 lingurița și jumătate de făină
Pentru topping:
- 4 linguri smântană lichidă
- 250 grame ciocolată neagră
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile cu un praf de sare, pentru prepararea primului blat. Se adaugă treptat zahărul și se mixeaza și tot treptat se adaugă câte un gălbenuș. Urmează făina amestecată cu cacao și praful de copt.
Aluatul obținut se toarnă într-o tavă cu dimensiunea de 25×30 cm. Se lasă la cuptor, la 180 de grade, circa 25-35 de minute și când se răcește complet se taie în două părți egale.
Pentru prepararea blatului de nuci se amestecă albușurile cu puțină sare și se adaugă ulterior zahărul. Nucile măcinate se amestecă cu făina, praful de copt și mierea și se adaugă peste albușuri.
Se coace timp de jumătate de oră, tot la 180 de grade și se lasă la răcit.
Pentru cremă se amestecă laptele cu făina, amidonul, galbenușurile de ou. Cealaltă cantitate de lapte se pune la fiert, la foc mediu, cu zahărul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Atunci când dă în clocot, se iau două linguri din laptele fiert, se pun peste compoziția cu ou și se adaugă laptele ulterior în toată compoziția.
Se lasă la răcit și se adaugă untul care a fost lăsat inițial la temperatura camerei și se amestecă foarte bine. Pentru montare, se pune blatul de cacao pe o suprafață întinsă, apoi o parte din cremă, blatul de nucă, apoi restul de cremă și încă un blat de cacao. Se toarnă glazura de ciocolată peste ultimul strat, se lasă 3 ore la frigider și este gata de servit.
Citește și: Chiftele cu ton la cuptor. Un preparat culinar ideal pentru weekend