Rețetă de ciocolata de casă cu alune. Desertul ideal pentru zilele speciale
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 12.01.2024 la 08:27
Actualizat pe 12.01.2024 la 08:27
Ciocolata nu lipsește din meniul românilor în ceea ce privește deserturile. Ea este delicioasă și poate fi consumată sub diverse forme. Dacă vrei să-ți aduci aminte de copilărie, rețeta de mai jos este perfectă pentru a o prepara.
- Rețetă de ciocolata de casă cu alune
- Desertul ideal pentru zilele speciale
Ciocolata este unul dintre cele mai iubite deserturi și se poate prepara foarte simplu. Dacă vrei să-ți aduci aminte de copilărie, rețeta de mai jos este perfectă în acest sens. Se prepară rapid, iar rezultatul va fi unul foarte gustos, iar fiecare membru al familiei va avea parte de o bucurie imensă când o va consuma.
Ingrediente
- 200g unt nesărat
- 200g zahăr
- 100g praf de cacao (de preferat, cacao de bună calitate)
- 1 linguriță extract de vanilie
- Un praf de sare
- Nuci
Mod de preparare
Topiți untul într-un vas la foc mic sau la bain-marie. Adăugați zahărul și amestecați continuu până când acesta se dizolvă complet. Adăugați praful de cacao treptat și amestecați bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
Adăugați extractul de vanilie și o prăfuiță de sare. Continuați să amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Aici se adaugă nucile. În cazul în care preferați un alt ingredient, puteți apela la migdale sau stafide, apoi se amestecă bine.
Turnați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, astfel încât să obțineți o grosime uniformă. Lăsați ciocolata să se răcească la temperatura camerei și apoi puneți-o în frigider pentru cel puțin câteva ore sau până când se întărește complet. După ce ciocolata s-a solidificat, o puteți tăia în bucăți sau fâșii după preferință.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu iaurt și frișcă. Desertul rapid si simplu, specific perioadei în care ne aflăm