Rețetă de cornulețe de casă cu untură și borș. Ce să adaugi în aluat să rămână fraged
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.12.2024 la 15:40
Actualizat pe 14.12.2024 la 15:40
Dacă pregătești o masă de Crăciun tradițională, rețeta de cornulețe de casă cu untură și borș îți vine în ajutor! Este o alegere perfectă,, având în vedere cât de repede se gătesc și ce delicioase sunt! Iată ce trebuie să faci, pas cu pas!
- Rețetă de cornulețe de untură și borș
- Cu gătești un preparat tradițional 100%
Cornulețele ne amintesc tuturor de copilărie. Bunicile noastre aveau cele mai bune rețete, astfel încât să iasă fragede, moi și să ți se topească în gură! Erau un adevărat deliciu cu zahăr pudră pe deasupra. Ei bine, o rețetă te învață să le gătești la fel de delicioase!
Rețetă de cornulețe delicioase cu untură și borș
Deserturile tradiționale sunt cele mai delicioase și îndrăgite de români. Așadar, cornulețele cu untură și borș sunt un preparat tradițional care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Majoritatea ingredientelor le ai deja în casă și necesită puțin timp petrecut în bucătărie.
Ingrediente
2 ouă medii
500 grame untură de porc
coaja rasă de la o lămâie
1 kilogram de făină
un praf de sare
zahăr pudră
1 cub de drojdie
esență de vanilie
250 ml borș
umplutură în funcție de preferințe
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia în borș cald spre rece. Se pregătește un bol mare și se pune zahăr, borș, untură, esență de vanilie, coaja rasă de lămâie și făina în ploaie, treptat și se amestecă până când aluatul este omogen și elastic. Se frământă maxim cinci minute, apoi se lasă la dospit.
Se întinde o bucată de aluat, cu o grosime medie, nici prea groasă, nici prea subțire, iar aceasta se taie în rânduri de aproximativ 5 centimetri și se taie în formă de triunghiuri. În capăt se pune umplutura, care poate fi nucă, rahat, ciocolată, gem sau vanilie, și se rulează.
Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și se așează cornulețete la o distanță rezonabilă una de cealaltă. Se coc la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute, până când coapte bine. La final se pune zahăr pudră pe deasupra.
Citește și: Rețetă de cornulețe cu rahat și nucă. Desertul pe care să-l pregătești celor dragi de Moș Nicolae