Rețetă de friptură de porc cu bere! Cum să iasă carnea fragedă și gustoasă
De Razvan Paltin.
Publicat pe 22.12.2021 la 22:28
Actualizat pe 22.12.2021 la 22:28
Sărbătorile vin, iar mesele trebuie să fie bogate. Carnea de porc nu trebuie să lipsească de Crăciun. Friptura de porc cu bere e una dintre cele mai apreciate.
- Cum să prepari friptură de porc cu bere
- Rețetă simplă și rapidă
Ideea de friptură de porc cu bere
Carnea de porc nu are cum să lipsească de pe masa de Crăciun, iar friptura de porc cu bere e unul dintre preparatele pe care mulți le fac în prag de sărbători.
Pentru a face o friptură de porc cu bere fragedă și gustoasă ai nevoie de Rețetă de friptură de porc cu bere! Cum să iasă carnea fragedă și gustoasă
1 kg carne de porc
5 cepe
1 catel usturoi
3 linguri miere
50 g unt
500 ml bere neagră
cimbru
100 ml ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Friptura de porc cu bere la cuptor se pregătește foarte rapid. Mai întâi de toate se pune într-un vas unul și două cepe tăiate peștișori, dar și usutoriul. Peste acestea se pune sare și pier, se toarnă berea și se lasă la foc aproximativ 10 minute, până când totul scade la jumătate.
În același timp se vor tăia și alte cepe și se pun în tava de copt. Carnea se sărează și se piperează, după care se unge cu ulei. Acesta se așează peste ceapă și se unge ulterior cu miere. Carnea se va lăsa la cuptor timp de o oră.
După ce se va scurge timpul se va adăuga sosul de bere și ceapă și se va lăsa din nou la cuptor până când acestea se vor rumeni.
După coacere se va scoate din cuptor și va mai fi lăsată timp de 10 minute înainte de a fi pusă la masă.
Citește și: Prepararea baițului pentru carne de porc. Ce trebuie să știi ca să faci cea mai gustoasă și fragedă friptură