Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 19.04.2024 la 22:26
Actualizat pe 20.04.2024 la 00:11
Deserturile sunt îndrăgite de toată lumea, mai ales dacă sunt pregătite în casă. Iubitorii de dulciuri se pot răsfăța cu rețeta de mai jos, deoarece este ideală pentru întreaga familie. Prăjitura cu portocale este gustoasă și ai nevoie de câteva ingrediente simple, care se regăsesc în cămara oricărei gospodine.
- Rețetă de prăjitură cu portocale
- Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
Portocalele sunt delicioase și au o mulțime de vitamine. Sunt fresh și îți oferă o doză de energie cu fiecare felie pe care o consumi, dar ce spui să fie inclusă într-o prăjitură. Rețeta de mai jos se pregătește foarte simplu și nu ai nevoie de multe ingrediente. Rezultatul va fi unul delicios și, cu ajutorul acestui desert vei reuși să satisfaci papilele gustative ale oricăi pretențios.
Ingrediente
Pentru blat
- 2 portocale mari
- 200g făină
- 150g zahăr
- 100ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- Coajă rasă de la o portocală (opțional)
Pentru sirop
- Sucul de la o portocală
- 50g zahăr
Pentru glazură (opțional)
- 100g zahăr pudră
- Sucul de la o portocală
Mod de preparare
Spală bine portocalele și taie-le în bucăți mai mici, îndepărtând semințele. Pune-le într-un blender și mixează-le până obții o pastă fină. Într-un castron mare, amestecă făina, zahărul și praful de copt.
Adaugă treptat uleiul și pasta de portocale. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Dacă dorești, poți adăuga și coaja rasă de portocală pentru un plus de aromă. Toarnă compoziția într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt și nivelează-o.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pune forma în cuptor și coace prăjitura timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când este rumenită și trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată). După ce este coaptă, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în formă.
Se prepară siropul. Într-un ibric mic, aduce la fiert sucul de portocale și zahărul. Redu focul și lasă să fiarbă timp de 2-3 minute până când se dizolvă complet zahărul. Lasă-l să se răcească puțin. Când prăjitura s-a răcit puțin în formă, înțeapă-o cu o scobitoare sau cu o furculiță în mai multe locuri.
Toarnă treptat siropul peste prăjitură, lăsându-l să se absoarbă. Lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a o decora sau de a o tăia. Poți să decorezi prăjitura cu felii subțiri de portocală sau cu o glazură simplă de portocale.
Pentru glazură, amestecă zahărul pudră cu suc de portocale până obții o consistență omogenă și apoi toarn-o peste prăjitură.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu banane și miere. Un desert de post pentru întreaga familie