Rețetă de prăjiură de post cu morcovi. Desert simplu și rapid
De Razvan Paltin.
Publicat pe 15.03.2022 la 22:14
Actualizat pe 15.03.2022 la 22:14
Ai poftă de ceva dulce, dar e post și trebuie să încerci să evițe alimentele cu ou și lapte? Atunci noi avem o soluție pentru tine, prăjitura de post cu morcovi. Iată care sunt alimentele de care ai nevoie și cum se prepară.
- Rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu morcovi
- Cum se prepară
Am intrat deja în Postul Paștelui, iar cu pași repezi de pregătim de Învierea Domnului care va avea loc spre finalul lunii aprilie. Gospodinele se gândesc deja la masa pe care o vor avea de prăgătit, însă până atunci trebuie să-și mai surprindă familia.
Rețetă de prăjitură de post cu morcovi
Astăzi vă prezentăm o rețetă de prăjitură de post, o prăjitură cu morcov foarte simplă și rapidă de făcut și cu care o să reușiți să vă îndulciți persoanele dragi.
Ingrediente
- 200 de grame de morcov ras pe răzătoarea mică
- 75 de ml de ulei de floarea soarelui
- 100 de ml de apă carbogazoască
- o linguriță de praf de copt
- o linguriță de scorțișoară măcinată
- 150 de grame de făină de grâu
- 100 de grame de zahăr
Mod de preparare
Începem în a adăuga într-un vas făina, scorțișoara și praful de copt, iar într-un alt vas se pune apa carbogazoască în care se pune zahărul și se amestecă până când se topește.
Ulterior, se aduagă în apa cu zahărul morcovul ras pe răzătoarea mică și se amestecă. Treptat se va adăuga făina și se amestecă. Întreaga compoziție se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează cu o spatulă.
Aceasta se lasă la cuptor timp de 30-40 de minute la aproximativ 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea, iar dacă aceasta iese curată înseamnă că prăjitura este gata. Se scoate de la cuptor și se lasă la răcit, nu înainte de a o pudra cu zahăr.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie de post. Cel mai delicios și rapid desert