Tradiţii şi obiceiuri la înmormântarea Israelei Vodovoz. Funeraliile sunt total diferite în religia mozaică

Israela Vodovoz © Spynews.ro

Israela Vodovoz, de religie mozaică, va avea parte de un ritual de înmormântare cu totul aparte. Moartă în data de 9 martie 2018, vedeta va fi condusă pe ultimul drum într-un mod cu totul deosebit.

Spre deosebire de tradiţia creştină, în religia mozaică omul care trece în nefiiinţă are parte de astfel de înmormântare. Evreii tratează cu mult respect corpul celui mort, dovada acestui fapt o reprezintă numeroasele tradiţii care au loc cu ocazia acestui eveniment.

Citeşte şi: Trupul Israelei Vodovoz, ridicat de la IML. Decizia luată de familie

După ce este constatat decesul persoanei, urmează etapa numită Taharah care reprezintă spalarea trupului pentru îngropare. După acest moment sunt rostite rugăciunile pentru iertarea pacatelor celui decedat, iar corpul fără suflare este învelit într-o pânză albă numită "tachrichim”.

Imediat ce a fost pus în aceasta pânză, corpul trebuie sa rămână neatins, dar supravegheat până la momentul înmormântării.

Citeşte şi: VIDEO / Carmen Harra, declarații cutremurătoare despre ultimele momente ale Israelei: „A știut că este timpul ei și s-a izolat”

Potrivit regulilor, la înmormântare pot participa fete mai mai mari de 12 ani şi băieţi peste 13 ani, informează site-ul creştin ortodox. În cazul de faţă, nepoatele Israelei Vodovoz, Ziv (16 ani) şi Iuval (20 ani) şi Sol pot participa la ceremonia de rămas bun.

Israela Vodovoz a fost găsită moartă în locuința ei de către angajații ISU atunci când i-au spart ușa, în urma sesizării efectuate de apropiați. Ei nu mai aveau veşti de la vedetă de 5 zile. 

Citeşte şi: FOTO / Ei sunt copiii Israelei Vodovoz. Cu ce avere rămân aceştia după moartea mamei lor

Milionara Israela Vodovoz se izolase în casă din cauza astmului. Această boală  a împiedicat-o să se mai afișeze în public. Potrivit autopsiei, Israela Vodovoz  a murit din cauza unei rupturi a inelului gastric, care a dus la producerea unei hemoragii digestive.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro