Preparatul tradiţional românesc! Fasole cu ciolan
Publicat pe 01.12.2017 la 08:59 Actualizat pe 01.12.2017 la 09:12
Fasolea cu ciolan este, fără doar şi poate, una dintre cele mai populare reţete de la noi din ţară. Cu toate că necesită un timp mai mare de pregătire, acest preparat are un gust dumnezeiesc de bun ce l-a propulsat în topul preferinţelor românilor.
Fasolea cu ciolan este, fără doar şi poate, una dintre cele mai populare reţete de la noi din ţară. Cu toate că necesită un timp mai mare de pregătire, acest preparat are un gust dumnezeiesc de bun ce l-a propulsat în topul preferinţelor românilor.
INGREDIENTE:
- Un ciolan afumat cu os;
- 700 de grame de fasole boabe;
- O linguriţă de sare;
- O linguriţă de piper;
- O linguriţă de boia dulce;
- O linguriţă de seminţe de chimen;
- Trei linguri de ulei;
- Doua cepe;
- Trei morcovi;
- O cutie de roşii în bulion;
- Încearcă şi: Pulpe de pui cu ciuperci și bacon
Mod de preparare:
Se lasă fasolea la înmuiat, timp de minimum opt ore. Într-o ală mare, se pune ciolanul afumat şi se acoperă cu apa. Se fierbe timp de aproximativ trei ore, la foc mediu. După ce acesta este gata, se scoate pe o farfurie şi se îndepărtează carnea de pe os. Apa în care ciolanul a fiert se pune deoparte. Între timp, se pune fasolea la fiert, la foc mediu timp de două ore, timp în care după fiecare clocot se schimbă apa. În timp ce se fierbe fasolea şi ciolanul, se pregătesc legumele.
- Încearcă şi: File de somon cu verdeţuri şi mango
Într-o tigaie medie, la foc mic, se căleşte ceapa şi morcovii timp de aproximativ cinci minute, amestecând ocazional. Într-un castron mediu, se combină roşiile în bulion cu aproximativ o ceaşcă din apa în care a fiert ciolanul. Apoi se adaugă compoziţia obţinută peste legumele din tigaie, se adaugă chimenul şi boiaua de ardei şi se lasă la fiert timp de aproximativ trei minute. După ce fasolea a fiert, se adaugă compoziţia de legume, bucăţile de ciolan şi se lasă să se gătească la foc mediu, cu capacul pus, timp de aproximativ o oră până ce fasolea devine moale. Se serveşte imediat împreună cu murături.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.