Liderul grupării Sportivilor le-a pus gând rău gardienilor! Ce le-a pregătit interlopul!

+3 click pentru
galerie

Un interlop celebru, considerat lider al grupării Sportivilor, le-a pregătit o surpriză de proporţii reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Radu Roşca a deschis, în ultimele zile, cinci procese împotriva ofiţerilor de la ANP, acuzând diverse abuzuri. Şi, ca să fie sigur că îi va scoate din minţi pe gardieni, a introdus cererile de chemare în judecată la mai multe instanţe: la Curtea de Apel Bucureşti, la Tribunalul Bucureşti, la Judecătoria Sectorului 5, precum şi la Judecătoria Moreni şi cea din Vălenii de Munte. Aşa că reprezentanţii ANP trebuie să se mobilizeze şi să combată cu argumente acuzaţiile aduse de interlop, plimbându-se pe la cele cinci instanţe.

În urmă cu un an, când era închis la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, Roşca a solicitat despăgubiri morale, după ce Administrația Națională a Penitenciarelor i-ar fi încălcat mai multe drepturi, iar el nu ar mai fi reușit să-și vadă soția și copiii mai bine de patru luni. Surse din anturajul acestuia au dezvăluit, a momentul respectiv, pentru spynews.ro, că, de când a fost dus la Severin, Roșca nu și-a mai văzut familia, iar pachetele îi erau aduse de diferiți prieteni. Acesta ar fi făcut numeroase cereri de transfer către conducerea închisorii, însă ar fi fost refuzat de fiecare dată, pe motiv că la Jilava și Ploiești "nu sunt locuri". În plus, Radu Roșca s-ar fi plâns prietenilor, anul trecut, că nici nu i se permitea muncească în închisoare. Roșca ar fi solicitat Administrației Penitenciarelor despăgubiri în valoare de peste 10.000 de euro. Acesta susținea că la Turnu Severin deținuții ar fi supuși mai multor abuzuri din partea angajaților, nu s-ar respecta regimul semideschis și eliberarea condiționată, iar camerele erau supraaglomerate. În perioada 2016-2018, în Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin s-au înregistrat cinci decese.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest