Veşti pline de speranţă de la Spitalul Universitar, despre victimele din Colectiv: "Ne aşteptăm să fie externaţi în această săptămână"

Directorul Medical Dragoş Daviţoiu de la Spitalul Universitar din Capitală a făcut astăzi o declaraţie ce a umplut de speranţă inimile famililor şi prietenilor celor implicaţi în incendiul din Club Colectiv.

Pacienţii încep să se stabilizeze şi externările au început. Directorul Medical Dragoş Daviţoiu a declarat pentru Antena 3 care este starea actuală a pacienţilor internaţi în Spitalul Universitar.

"Patru sunt în secţia de chirurgie plastică şi patru sunt stabili, doi sunt în secţiile medicale. Cei intoxicaţi cu forme moderate sunt supravegheaţi şi urmează să fie externaţi această săptămână. În terapie intensivă avem 13 pacienţi, nouă sunt cei critici pe care-i ştiaţi a căror evoluţie este staţionară, au mai fost admişi patru pacienţi în terapie intensivă din cauza degradării căilor respiratorii. Sunt stabili, nu sunt intubaţi, sunt conştienţi, vorbesc, dar sunt monitorizaţi pentru a fi mai aproape de ei decât într-o secţie de chirurgie plastică. Aceeaşi nouă pacienţi sunt în stare critică, stabilă, dar critică. Medicii curanţi îi monitorizează şi etapizează tratamentul arsurilor. Domnul profesor Lascăr şi domnul prof. Enescu sunt aşteptaţi să sosească. Terapia intensivă şi chirurgia plastică sunt suprasolicitate. Urgenţa, am avut nişte gărzi cumplite după noaptea de vineri, dar funcţionează. Nu putem implica în activităţi medicale decât persoane cu o pregătire certă şi dovedită. Cinci oameni s-au externat, 19 mai sunt internaţi. Cei cu forme uşoare, ne aşteptăm să fie externaţi în această săptămână", a declarat Directorul Medical Dragoş Daviţoiu.

Cum s-a întâmplat totul?

Club Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula "The day we die". Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur.

VIDEO / GREU DE PRIVIT! Imaginile groazei din interiorul clubului incendiat

Surse judiciare susţin faptul că dosarul deschis de Parchetul Tribunalului Bucureşti ar putea fi preluat de procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

VEZI AICI TOATE ŞTIRILE DESPRE INCENDIUL DE LA CLUB COLECTIV

Sursă foto: Facebook

A.C.

Citeşte şi:

TEORIA ŞOCANTĂ care a ÎMPÂNZIT INTERNETUL! Incendiul de la Club Colectiv nu a fost un accident

Un bărbat rănit grav în incendiul din Club Colectiv e încă neidentificat la Spitalul de Arşi!

DECIZIE ŞOC după IADUL COLECTIV, luată de unul dintre cei mai cunoscuţi patroni din Bucureşti: "Nu mai pot să-mi asum vieți"

Noi detalii despre răniţii de la Clubul Colectiv! În ce stare este toboşarul Cristi Filipescu care a fost la un pas de moarte

Mărturii-Bombă, despre ancheta de la "Clubul Morţii"! De ce "OMORUL CALIFICAT" ar putea să nu fie încadrarea corectă

Suma impresionantă strânsă la Teledonul „Români împreună” pentru victimele de la clubul „Colectiv”! Românii, alături de victimele tragediei

Povestea DRAMATICĂ a solistului care a concertat în clubul MORȚII! Se iubea cu o tânără a cărei viață, acum, atârnă de un fir de ață

Spovedania unui supraviețuitor! ”Trăiesc doar pentru că am avut un noroc orb”

IML a identificat toate cadavrele! Lista completă cu cei care şi-au pierdut viaţa după tragedia de la club Colectiv

Liderul formației Vița de Vie, printre eroii de la „Colectiv”: „Adi Despot căra un tânăr ars și urla la mine să las camera și să car oameni”

A murit lângă el, dar nu știe. POVESTEA DRAMATICĂ A DOI ÎNDRĂGOSTIŢI care s-au aflat în Clubul Colectiv

Adolescentul de 15 ani mort în incendiul din Colectiv şi a dat ultima suflare in bratele mamei sale. Ultimele cuvinte sunt cutremurătoare: "Mamă, te iubesc, dar..."

FOTO / De ce a ars atât de usor clubul Colectiv? Iată explicația chiar din fotografiile de la renovarea ce a avut loc în anul 2013

Ținută surprinzătoare a Andreei Berecleanu. Cum a apărut la TV, în semn de SOLIDARITATE cu VICTIMELE tragediei din COLECTIV

Ea şi-a dorit să moară, dar cuvintele nu i-au fost ascultate! Incendiul a lăsat-o rece


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro