Cele două motive din cauza cărora coronavirusul ucide mai mulţi bărbaţi decât femei. Ar avea legătură şi cu fumatul!

Cele două motive din cauza cărora coronavirusul ucide mai mulţi bărbaţi decât femei. Ar avea legătură şi cu fumatul! © Foto simbol arhivă

Datele furnizate de autorităţile chineze arată că virusul Covid-19 se manifestă mai violent la bărbaţi decât la femei. Deşi iniţial numărul îmbolnăvirilor era aproape egal, au intervenit discrepanţe când persoanele au început să se vindece. 2,8% dintre femei s-au vindecat, în timp ce la bărbaţi procentajul este de 1,7%. Două motive ar sta la baza acestei diferenţe!

Peste 81.000 de persoane sunt infectate cu coronavirus, la nivel global şi 2.760 au murit. Autorităţile din China, au ajuns, în urma cercetărilor, la concluzia că virusul se manifestă mai violent la bărbaţi.

Cercetătorii au găsit şi două posibile explicaţii. Ambele ţin de stilul de viaţă! 

Primul motiv - felul în care ambele sexe acordă atenţie igienei personale. Femeile sunt în general mai atente, în timp ce bărbaţii, mai delăsători. 

Al doilea motiv - fumatul. În China, statisticile spun că bărbaţii fumează mai mult decât femeile, obicei ce ar putea să le fi slăbit sistemul imunitar, transmite Mediafax.

De asemenea, potrivit profesorului Michael Mina de la Harvard, mortalitatea este 0 în cazul persoanelor sub 35 de ani, care nu fumează. Cu toate acestea, profesorul a spus că sunt doar date preliminare şi nu sunt suficiente pentru a trage "concluzii bune".

Primul caz confirmat din România, un tânăr de 25 de ani

Prima persoană confirmată cu coronavirus, în România, are 25 de ani şi este originară din Gorj. Sergiu, căci aşa se numeşte, a intrat în contact cu italianul de 71 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus după ce a plecat din România. 

În prezent, Sergiu se află internat la Institutul Matei Balş din Capitală.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro