Ingredientul care trebuie pus în ciorba de burtă. Așa îi dai cel mai bun gust
Ingredientul de care este nevoie în ciorba de burtă pentru un gust delicios. Preparatul este consumat de români și se poate consuma alături de ardei uite, pentru ca aroma să fie una delicioasă.
- Ingredientul care trebuie pus in ciroba de burtă
- Așa îi dai cel mai bun gust
Ciorba de burtă este una dintre cle mai consumate preparate de români. Ea se prepară ușor, dar este nevoie de răbdare și atenție. Se poate consuma alături de pâine, dar și de ardei iute, pentru a face gustul și mai intens.
Gospodinele au numeroase rețete după care pot face ciorba de burtă, dar trebuie să fim atene la un ingredient special de care nu trebuie să uităm, pentru un gust delicios.
Ingrediente
- 1 kilogram burtă de vită (prefiartă, curățată și tăiată)
- 2-3 oase de vită
- 2,5 litri de apă
- 2 morcovi
- o țelină
- o ceapă
- 1 păstârnac
- 3 ouă
- 450 ml smântână de gătit
- 80 ml oțet
- o căpățână de usturoi
- sare și piper
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare
Oasele de vită se spală bine în apă rece, apoi se pun într-o oală cu apă. Se lasă să fiarbă la foc timp timp de aproximativ o oră. Când începe să se formeze spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, pentru ca zeama să rămână limpede.
Se adaugă, apoi, burta și legumele întregi. Dacă ți se pare că zeama nu este de ajuns, mai adaugă apă. Lasă la fiert încă o oră, apoi scoate legumele. Ele se pot tăia sau pasa și se adaugă înapoi în ciorbă. Pentru puțină culoare în farfurie, taie morcovul rondele și adaugă-l. Dacă nu, le poți folosi pentru un alt preparat, cum ar fi salata de boeuf.
Se potrivește cu sare și piper. Separat, se bat ouăle cu puțină sare, usturoi pisat și smântână. Adaugă un polonic de ciorbă fierbinte, amestecă și repetă procesul de încă 2 ori.
Amestecul obținut se pune în ciorbă alături de oțet. Se mai ține de foc încă 5 minute, apoi se oprește și se adaugă pătrunjelul proaspăt. Dacă nu este destul de acră, mai poți adăuga oțet. În momentul servirii, nu uita de ardeiul iute.