Rețetă de tocăniță de vinete și ciuperci. Se prepară foarte ușor
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat simplu și rapid, dar și cu legume de sezon, vinete, atunci iată că îți recomandăm o tocăniță de vinete și ciuperci. Ai nevoie de doar câteva ingrediente.
- Rețetă simplă de tocăniță de vinete cu ciuperci
- Ingredientele de care ai nevoie
Cu siguranță vinetele sunt printre preparatele preferate ale multor români, iar în fiecare vară le servesc în diferite mâncăruri. Astăzi vă prezentăm o rețetă rapidă și simplă de tocăniță de vinete cu ciuperci.
Ingrediente
- 2 vinete mici
- 2 cepe
- 2 morcovi
- un ardei gras
- 250 de grame de ciuperci
- o lingură de pastă de roșii
- 250 de ml de suc de roșii
- o linguriță de busuioc uscat
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper
- busuioc pentru ornat
Mod de preparare pentru rețeta de tocăniță de vinete cu usturoi
Mai întâi de toate vom spăla vinetele, le vom înlătura cotorul, după care le vom tăia în cubulețe. Se presară o lingură de sare și ulterior se acoperă cu apă. Acestea se vor lăsa timp de 30 de minute în apă, după care se stroc bine.
Ne ocupăm între timp de ceapa pe care o vom curăța și pe care o văm tăia solzișori. Morcovul se curăță de semințe și se taie în rondele subțiri, iar ardeiul se curăță de asemenea de semințe și de cotor și se tare julienne.
Vom spăla și ciupercile și le vom tăia în felii sau pe jumătăți. Se călesc între timp și vinetele în ulei până când acestea se vor rumeni pe toate părțile.
Legumele se vor scoate pe un platou, după care ne vom ocupa de călitul cepei. După două minute adăugăm ardeiul, ulterior și ciupercile, iar după fiecare legumă vom amesteca. La final adăugăm și busuiocul, frunza de dafin, dar și pasta și sucul de roșii, precum și apa cât să acopere toate legumele.
Vom lăsa legumele la foc mediu până când sosul scade pe jumătate, iar ulterior condimentăm cu sare și piper și pe vom presăra frunzulițe proaspete de busuioc pe deasupra.