Rețetă de budincă de orez cu fructe. Desertul de post pe care să-l consumi cu întreaga familie
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 05.04.2024 la 23:51
Actualizat pe 05.04.2024 la 23:51
Toată lumea iubește deserturile, iar în timpul postului ele se prepară și mai des. Rețeta de bufincă de orez cu fructe este versatilă și se pliază pe gusturile tuturor. Rezultatul este delicios și se gătește în câteva minute.
- Rețetă de budincă de orez cu fructe
- Desertul de post pe care să-l consumi cu întreaga familie
Suntem în perioada Postului Paștelui, iar mulți creștini din România au decis să renunțe la alimentele care provin de la animale. În acest fel, se consumă numeroase preparate de post, iar ele pot fi delicioase, dacă le vei consuma așa cum se cuvine. Există numeroase alternative la care poți apela, inclusiv deserturile. Rețeta de mai jos îți va aminti de copilărie, dar a fost adaptată pentru gustuile multor pretențioși. În ceea ce privește fructele, există o gamă variată din care poți alege, după preferințele fiecăruia.
Ingrediente
- 1 cană de orez
- 4 căni de lapte de cocos sau lapte vegetal (de migdale, de orez etc.)
- 1/2 cană de zahăr sau îndulcitor natural, cum ar fi sirop de arțar sau miere (opțional)
- Coaja rasă de la o lămâie
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/4 linguriță de sare
- Fructe proaspete sau uscate (ex: afine, căpșuni, zmeură, prune uscate, caise uscate, etc.)
Mod de preparare
Clătiți orezul sub apă rece într-un castron, până când apa devine limpede. Acest lucru va îndepărta excesul de amidon și va ajuta la obținerea unei texturi mai pufoase pentru budincă. Într-o cratiță mare, combinați orezul clătit, laptele de cocos sau laptele vegetal, zahărul (dacă folosiți), coaja rasă de lămâie, scorțișoara și sarea. Amestecați bine ingredientele și lăsați-le să fiarbă la foc mediu.
După ce a început să fiarbă, reduceți căldura și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 25-30 de minute, amestecând din când în când. Orezul ar trebui să fie moale și absorbă treptat lichidul, formând o consistență de budincă. Îndepărtați cratița de pe foc și lăsați budinca să se odihnească timp de câteva minute.
Între timp, tăiați fructele în bucăți mici sau folosiți fructele uscate întregi. Servește budinca de orez caldă sau rece, presărată cu fructe proaspete sau uscate deasupra. Opțional, puteți adăuga și alte arome, cum ar fi vanilie sau esență de migdale, în funcție de preferințe.
CITEȘTE ȘI: Prăjitură de post cu cremă de zahăr ars. Desert delicios, simplu și rapid